Memurlar için başlayan TİS görüşmeleri öncesi, KESK'e gönderilen yazıda skandal hatalar yer aldı. Belgede, memur olmadıkları halde ihraç edildikleri söylenen isimlerin görüşmelere katılmaması istendi.

Haber / Umut KARAKOYUN

Kamu personelinin 2018-2019 maaş zamlarını belirleyecek 4. Dönem Toplu Sözleşme (TİS) görüşmeleri, devam ederken, ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Görüşmeler başlamadan önce, Başbakanlığa bağlı Devlet Personel Başkanlığı'nın (DPB), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyunu'na (KESK) gönderiği yazıda, skandal hataların yer aldığı görüldü. TİS görüşmeleri hakkında gönderilen belgede, önce tarih konusunda hata yapıldı. 2017-2018 yıllarını kapsayan görüşmeler için 'Kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik mali ve sosyal haklara ilişkin 2008-2009 yıllarını kapsayan' ifadesi yer aldı. Şaşkınlık uyandıran ve konfederasyon içerisinde 'ciddiyetsiz' olarak nitelendirilen hata, belgenin içeriğindeki diğer ifadelerle devam etti. DPB'den KESK'e gönderilen yazıda, TİS görüşmelerinde Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti ve Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nda yer almak üzere, konfederasyonun asil ve yedek temsilcilerinin yer aldığı belgenin incelendiği belirtilerek, ilgili yazıda yer alan kişilere dair de tuhaf bilgilere yer verildi.

YENİ TEMSİLCİ İSTENDİ

DPB, KESK'e gönderdiği belgede 'İlgili yazıda yer alan kişilerden Aysun Gezen, Yusuf Şenol ve Özgür Yılmaz'ın 1 Eylül 2016 tarihli ve 29818 mükerrer sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 672 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında kamu personeline ilişkin alınan tedbirlere dair Kanun Hükmünde Kararname ile Mehmet Bozgeyik'in 29-10-2016 tarihli ve 29872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 675 sayılı Olağanüstü Hal kapsamında kamu personeline ilişkin alınan tedbirlere dair Kanun Hükmünde Kararname ile, İsmet Aslan'ın ise 22-11-2016 tarihli ve 29896 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Olağanüstü Hal kapsamında bazı tedbirler alınması hakkında Kanun Hükümünde kararname ile terör örgütlerine ve milli güvenlik kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve guruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olması nedeniyle kamu görevinden çıkarıldıkları tesbit edilmiştir' denildi. Yazının devamında ise adı geçen temsilcilerin yerine yeni temsilcilerin belirlenerek kendilerine bildirilmesi istendi.
Ancak Başbakanlık Devlet Personel Dairesi'nden gönderilen yazıda yer alan Özgür Yılmaz ve İsmet Aslan, sendika çalışanı. Memur olmayan Yılmaz ve Aslan, çalışmadıkları kamu görevinden ihraç edilmenin şokunu yaşarken, yapılan hatanın isim benzerliğinden kaynaklandığı ihtimali üzerinde duruluyor. KHK'larla görevden ihraç edilenler arasında Özgür Yılmaz adında 4 memur bulunuyor. Gönderilen yazıdaki neredeyse tek doğru ifade ise Aysun Gezen'in kamudaki görevinden ihraç edilmiş olması.