Kiraz'da bulunan 80. Yıl Suludere Ortaokulu binasının bakımsız hali velileri tedirgin ediyor. Çocuklarının sağlıksız koşullarda eğitim almasını istemeyen veliler, belediyelerden destek bekliyor.


Haber / Umut KARAKOYUN

İzmir'in Kiraz İlçesi'nde bulunan 80. Yıl Suludere Ortaokulu binası, bakımsız hali ile dikkat çekiyor. Çocuklarını bu okula gönderen veliler, tedirgin. Binanın dış cephesindeki bazı yerlerinin rutubetten kabardığı görülürken, yine boya ve sıvaların döküldüğü 80. Yıl Suludere Ortaokulu'ndaki sağlıksız görüntü, hem öğrencileri hem de velileri tedirgin etmeyi sürdürüyor.

SAĞLIKLARI TEHLİKEDE

okul-(5)Okulun oldukça eski olduğunu dile getiren CHP İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Gözüm, okul bahçesinde bulunan dersliklerden birinin yıkıldığını ve buranın henüz yapılmadığını söylerken, bahçedeki hafriyatın kaldırılmadığını ileri sürdü. Ayrıca su deposu yapılacağını fakat onun yapımı için velilerden fiziki destek alındığını da ileri süren İbrahim Gözüm, yıkılan binanın biran önce yapılması gerektiğini söyledi. Yerel yönetimlerden, okulun bakım ve onarımı için destek beklediklerini dile getiren İbrahim Gözüm, öğrencilerin sağlıklı okullarda eğitim almasının önemine dikkat çekti. Kötü koşullarda okuyan çocukların, sağlıklarının da tehlikeye girebileceğine işaret eden Gözüm, 80. Yıl Suludere Ortaokulu için herkesten yardım beklediklerini söyledi.

OKULLARA KAYNAK YOK

Eğitim-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Necip Vardal ise okulların fiziki yetersizliklerine dikkat çekerek, bu koşulların iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Özellikle Karabağlar ve Konak bölgesindeki bir çok okulun fiziki açıdan çok kötü durumda olduğu iddiasında bulunan Necip Vardal, okul binalarının son derece eski olduğunu da dile getirdi. Ayrıca bu okullarda bakım ve onarım yapılması için gerekli ödeneklerin ayrılmadığını kaydeden Vardal, tüm bunların da eğitime olumsuz şekilde yansıdığını aktardı. Başkan Vardal; “Bu konuda ciddi eksikliklerin olduğunun farkındayız. Ayrıca okulların içerisindeki sosyal-kültürel alanların da yetersiz olduğunu görüyoruz. Özellikle Konak bölgesinde ikili eğitim yapan okulların sayısı, İzmir'deki diğer bölgelerden çok daha fazla” dedi.