Koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk, defnedildi.

Aşı karşıtlığıyla bilinen ve koronavirüs pandemisine tedbirlerine uymadığını birçok kez açıklayan Asiltürk, Koronavirüs sonrası gelişen zatürreye bağlı nefes darlığı şikayetiyle Ankara Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Asiltürk, dün sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Hacı Bayram Veli Camii'nde cenaze töreni düzenlenirken, AKP'li Cumhurbaşaknı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanından da isimlerin yanı sıra muhalefet partisi liderleri de törende yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cenaze töreninde yaptığı açıklamada, ""Her şeyden önce şu anda musallada bulunan değerli büyümüz Asiltürk ağabeyimizi Hakk'a uğurlarken son görevimizi yapıyoruz. Uzun yıllar beraber olduk. Siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük gayretleri oldu. Bizleri haşru cem eylesin, bu yolculukta bizleri yalnız koymasın. Dualarımızı ihmal etemdiğimize inanıyorum. Haklarımızı helal ettik. İnşallah cennetiyle bizleri müşerref kılsın" dedi.

Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra Asiltürk, Cebeci Asri Mezarlığında defnedildi.