Haber / Gökçe ADAR

Karabağlar ilçesinde bulunan Nene Hatun mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli 67 yaşındaki İngilizce öğretmeni D.E.'nin 10'uncu sınıfa giden S.A. ve m.Ö. isimli iki öğrencisini taciz ettiği iddiası üzerine soruşturma başlatıldı. Öğrenciler, taciz olayının 15 gün önce yaşandığını ifade ederek, okul yönetiminin konuyu örtbas etmeye çalıştığını öne sürdü. Öğrencilerden M.Ö., öğretmenin davranışlarının uzun zamandır farklı olduğunu ifade ederek, “Uzun zamandır bize karşı farklı davranışları vardı. Bize 'güzelim' diye hitap ediyordu. Bana elle temasta bulundu. Ben uzak durmaya çalıştım ama her sabah aynı otobüsle okula geliyoruz, uzak durmaya çalışıyoruz” dedi.

AİLESİNDEN SAKLADI

Bir diğer öğrenci S.A. da, “Derste tahtaya kalktım. Kalktığımda arkama geçti, bana temas etti. Yaklaşmadan önce bana göz kırptı. Yanıma gelip, elini omzuma koydu. Çok tedirgin oldum. Bütün okul, bu hocadan şikayetçi. Ailem de ilk etapta susmamı söyledi. Ancak daha sonra onlar da susmanın doğru bir yol olmadığını ve şikayetçi olmamız gerektiğini anladı. Bunun üzerine şikayetçi olduk. Onun bir daha o okulda olmasını istemiyoruz. Dersten de soğudum” ifadelerini kullandı. Olayı yaşadıktan sonra ailesinden sakladığını söyleyen S.A., şöyle konuştu: “Tacizi 10 gün boyunca ailemden sakladım, kimseye bir şey söyleyemedim. Sonrasında ailemle paylaşınca okul yönetimiyle paylaşmamızı istedi. Gidip okul müdürümüz İ.Ç. ile görüştük. Fakat bize susmamızı söyledi. Çok korktum, dolayısıyla sustum. Ancak daha fazla içimde tutamayınca ailemle tekrar konuştum. Sonrasında ise ifade vermek için polise başvurduk.”

'GÖREVDEN ALINSIN'

Öğrenci velilerinden H.K., “Bu adamın öğretmenlik yapmasını istemiyoruz, görevden alınması için ne yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü'ne de şikayet edeceğiz. Bu okulun yeri zaten çok kötü. Kulağımıza, okulda her gün kötü bir olayın yaşandığı geliyor. Biz de çocuklarımız için endişeliyiz. Taciz olayları daha önce de yaşanmıştı. Görevden alınmasını istiyoruz” diye konuştu. Bir diğer veli S.B. ise, şu ifadeleri kullandı: “İlk duyduğumda kızıma inanamadım. Yanlış anlamıştır diye düşündüm ancak sonra tekrar konuştum ve şikayetçi olmamız gerektiğini düşündüm. Şikayetçiyiz, arkasında da duracağız. Bizim kızlarımız değil, o utanacak ve görevden alınması için elimizden geleni yapacağız.” Öğrencilerini elle ve sözlü olarak taciz ettiği iddia edilen öğretmen D.E.'nin geçtiğimiz yıl da bir öğrencisini taciz ettiği gerekçesiyle soruşturma geçirdiği, bu soruşturma devam ederken aynı okulda görevine devam ettiği ileri sürüldü. S.A. ve M.Ö.'nün ifadeleri Buca Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'nde alındı.