Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine her ayın 6’sı ve 10’u arasında ödenen öğrenim kredileri, bu ay bir çok öğrenciye ödenmedi ve kredi taahhütname süresi dolmadan kredisi kurum tarafından sonlandırıldı.

Tepkilerini sosyal medyadan dile getiren öğrenciler “#KYKdaNelerOluyor” etiketiyle konuyu gündeme taşıdı.

Öğrenciler, pandeminin yarattığı ekonomik zorluklar sürerken kredilerinin kesilmesiyle büyük bir mağduriyet yaşadıklarını belirterek isyan ettiler. Aktif öğrencilikleri devam etmesine rağmen, kurum tarafından herhangi bir bildirim yapılmadan kredilerinin kesildiğini iddia eden öğrencilerin “#KYKdaNelerOluyor” adıyla açtıkları hastag kısa sürede Türkiye'de twitter güdeminin ilk sıralarına oturdu.

KURUMDAN AÇIKLAMA

Kredi ve Yurtlar Kurumu ise öğrencilere burs ve kredi tutarlarının ödenmediği iddiasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili öğrencilerimiz, Bakanlığımızdan burs/kredi alan öğrencilerimiz imzaladıkları taahhüt gereğince eğitim durumlarındaki degişiklikleri en geç 1 ay içerisinde Genel Müdürlüğümüze bildirmekle yükümlüdür.

YÖKSİS üzerindeki eğitim bilgileri güncel olmayan öğrencilerimize burs/kredi ödemesi yapılamamaktadır. Bu sebeple bu ay burs/kredi ödemeleri yapılmayan öğrencilerimizden e-devlet üzerinden nakil başvurusu yaparak bilgilerini güncelleyen, durumu uygun olan ve nakli gerçekleşen öğrencilere ödeme zamanında ödeme yapılacaktır. Konuyla ilgili bilgilelerinizi e-devletten takip edebilirsiniz.”