Bir ay önce göreve atanan AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, medya temsilcileriyle bir araya geldi. Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisine ilettiği ve Hükümet'ten çözüm istediği 14 maddelik dosyadaki konuların çoğunun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ilgli olduğunu, Bakan Ahmet Arslan'ın 24 Nisan Cumartesi günü İzmir'de katılacağı Bornova İlçe Kongresi'nde her maddeye tek tek yanıt vereceğini söyledi.

AKP'de kuruluşundan bu yana görev alan Aydın Şengül, yeni bir teşkilatlanma içine girdiklerini, bu yapıda kadın ve gençlere daha çok yer açacaklarını, şimdiye kadar İzmir'de 5 kadın ile 2 genci ilçe başkanı olarak atadıklarını anlattı. Şengül, bazı davranışları da değiştirmeye çalıştığını belirterek, "16 yıl içinde şunu gördüm. Partide hep aynı kişiler görev almış. Bir dönem kenara çekilmiş ama hala o gücü kontrol etmeye, yönlendirmeye çalışan ciddi sıkıntılı bir yapı var. Görevde olduğum sürece onu kırmaya çalışıyorum. Dünyadaki değişim ve dönüşümü yakalamak için önce kendi içimizde dönüşmemiz lazım" dedi.

"ALEVİ BİR YÖNETİCİ HAYAL EDİYORUM"


Aydın Şengül, kongreleri tamamlandıktan sonra teşkilat içinde bilimsel eğitime başlayacaklarını belirterek, bunun gerekçesini şöyle açıkladı:

"Kendimizi de geliştirmemiz lazım. Okumuyoruz, okuyan bir toplum değiliz. Siyasetin içindeyken hep söylemlerle, dinlediklerimizle kendimizi geliştirmeye çalışıyorduk. Kızım hukuk fakültesi 1. sınıfta. İkimiz müthiş bir kitap okuma yarışı içindeyiz. Dünya klasiklerini okumaya başladım. Farklı bir dünya gördüm. Çocuklar bizi geliştirmeye başladı. Şimdi bunu teşkilata nasıl yansıtırım onun çabası içindeyim. Milletvekili ve il başkanlığı yaparken hep karşıtlık üzerinden siyaset yapıyordum. Bilimsel, altı dolu, icraatlarla bir şey yapmaya çalışan bir teşkilat olmaya çalışacağız. Ortak değerlerimizi ön plana çıkarmamz lazım. Siyaseti hep karşıtlık üzerinden yapıyorduk. Sürekli oy isteme kaygısı içindeydik. Onu bir kenara bırakıp şunu yapmamız lazım. Farklılıklar olabilir farklı düşünülebilir. Onu ötekileştirmemek lazım. Karşı tarafı suçlarken aynaya baktığımızda bunu kendimizin yaptığını gördük. Oy kaygısını bir kenara bırakalım. İnsanlar samimiyete çok dikkat eder. O enerjiyi hisseder. Toplumun tüm kesimleriyle tüm partilerle iletişim kuralım. Biz bugüne kadar aynı frekansa giremedik. Birbirimizi bir algılayalım aynı frekansa girelim. Kızgınlığı, öfkeyi bir kenara bırakalım. Bu nedenle bilimsel öğrenmeyi öğretecek bir program uygulayacağız."

AKP'li Şengül, partisinde Alevi bir il başkan yardımcısı ya da ilçe başkanı olmasını hayal ettiğini belirterek, "Gelsin, teşkilatlarımız içinde yer alsın isterse oy vermesin önemli değil" diye konuştu.

"KOCAOĞLU'NA YANITI, ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANI VERECEK"


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun kendisine ilettiği ve Hükümet'ten çözüm istediği 14 maddelik dosya Başbakan Binali Yıldırım ile ilgili bakanlara sunduğunu anlatan Şengül, maddelerin çoğunun Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ilgili olduğunu, Bakan Ahmet Arslan'ın 24 Mart Cumartesi günü yapılacak Bornova İlçe Kongresi'ne katılarak ilgili konuların çözümünde hangi noktada olduklarını anlatacağını bildirdi. Şengül, nisan ayı sonunda yapılacak İzmir İl Kongresi'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da katılmasını beklediklerini ifade etti. Şengül, Kocaoğlu'nun AK Partili belediyeleri ima ederek, "Kendi çukur açıp Büyükşehir'in açtığı çukur diye fotoğraf çektiren belediye başkanları var. Seçim arifesinde iş şirazesinden çıkmış durumda" sözlerini değerlendirirken "Böyle bir belediye başkanı kimse ben haddini bildiririm. Bana adını versin yeter. Bu bizim ahlaki anlayışımıza uymaz. Ancak Başkan, böyle bir şey varsa kanıtını ortaya koymalı. Bir başkan duyumlara göre konuşmaz" dedi.

"KENDİSİ HER ŞEYE DAVA AÇIYOR"


AKP'li Aydın Şengül, Kocaoğlu'nun İzmir'de yapılan her devlet yatırımına dava açtığını öne sürerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Kendisi her şeye dava açıyor. Devletin İzmir'e yapmaya çalıştığı İnciraltı planlarına dava açıyor. Planlar kaç kez yapıldı, mahkeme iptal ediyor. Meslek odaları var. Ben de şehir plancısıyım, odaları çok iyi biliyorum. Odaların gerçek anlamda görevi meslektaşlarının hakkını korumak ikinci görevi kentin geleceğine katkıda bulunmak. Odaya baktığımızda öyle bir yapıya gelmiş ki iş hayatında başarılı olmamış, dışarda kalmış, belediyede çalışan bir mühendisin belediye başkanının sözü dışına çıkma şansı var mı? Çıkarsa ya işten atılır ya sürer onu ya da en sert şekilde cezalandırır. Dava açarak nemalanıyorlar. Şehrinden uzaklaşmışlar, samimiyetlerini kaybetmişler, tamamen ideolojik hareket ediyorlar. Devletin bir yatırımı hakkında sakıncalarını belirtip, öneri sunabilirler. Yerine bir şey koy. Neden karşısın? 'İzmir'e kimse gelmesin, küçük olsun bizim olsun' anlayışı hakim. İzmir, Türkiye'nin, herkesin. Hakkari nasıl bizimse İzmir'de herkesin. 'Buraya kimse gelmesin' anlayışından uzaklaşmak lazım. Yıllardır böyle bir algı yürüten lobiler var."

KOCAOĞLU'NDAN TEŞEKKÜR TELEFONU GELDİ


Toplantının sonuna doğru İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AKP İzmir İl Başkanı Aydın Şengül'ü telefonla aradı. Şengül, Kocaoğlu'nun onayıyla hoparlörü açarak sözlerini gazetecilere de duyurdu. Kocaoğlu, Şengül'e 14 maddelik dosyayı başta Başbakan Yıldırım olmak üzere ilgili bakanlıklara bizzat ileten Şengül'e teşekkür etti. DHA