TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bazı illerin belediye başkan adaylarını açıkladı. Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bazı belediye başkan adaylarını açıkladı. 

"Kayseri Adayımız Milletvekili Sayın Dursun Ataş Kayseri Büyükşehir belediye başkan adayımız, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Orkun Işıktaşlı, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan adayımız sayın Mehmet Ejder Demir, Mardin Büyükşehir belediye başkan adayımız sayın Tuna Işıkhan, Sayın Hayati Tekin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayımız, Sayın Metin Özışık Yozgat belediye başkan adayımız, Sayın Aynur Sezer Kütahya belediye başkan adayımız, Abdülkadir Kırmızı Adıyaman belediye başkan adayımız, Sayın Erkan Çelikoğlu Muş beleidye başkan adayımız"

Akşener'in konuşmasından satır başları şöyle;

"Seçimdir, ittifaktır, partidir nihayetinde laftır, sözdür. Ne olacak sanki, olan illaki hayrola. Demokrasinin gereğini hep beraber yerine getireceğiz. Biz 82 milyon bir aile olarak birbirimizi kırmadan, üzmeden sokakta, çarşıda, pazarda, apartmanda yüz yüze bakacağız. Bugün koltuğu meşgul edenlere tavsiyemdir, millet için iyi şeyler yapmak istiyorsanız israf etmek yerine yetinmeyi deneyin, istiflemek yerine doymayı deneyin, birleştirmeyi deneyin, kırmak yerine onarmayı deneyin. Suçlamak yerine dönül almayı deneyin. O zaman anlayacaksınız bizi. O zaman bu ülkeye ne kadar büyük kötülük ettiğinizi anlayacaksınız. Denenmişlerden bir şey olmuyor halim perişan dersen başkasını ararsın"

"Suçun şahsiliği dediğimizde anlamadılar"

"Sandık güvenliğinden kimsenin endişesi olmasın önlemlerimizi aldık. Kanunsuz işler yapmayı aklından geçiren varsa buyursun gelsin cesareti varsa yapsın görelim. Hukuktan adaletten haberleri yok. O yüzden suçun şahsiliği dediğimizde anlamadılar. Ne diyor veda hutbesinde Peygamber efendimiz, "Herkes kendi işlediği suçtan mesuldür. Suçlu babadan dolayı evlat suçlu tutulamaz." Babanın suçlu olduğu konusunda herkes hemfikir ama babası üzerinden bir evladın suçlanmasını Peygamber efendimizin dilinden söyledim"

"Bu arkadaşların dünyalığı garantide. Ne kadar çok konuşurlarsa millet açlığını o kadar unutacak sanıyorlar. İktidarın memlekette iyi giden her şeyi hemen sahiplenmek, işler ters gidince suçu başkasına atıyorlar. Hayat pahalılığının sebebi esnaf dediler, çiftçiyi suçladılar. Şimdi de marketleri suçluyorlar. Milletimiz geçmediği köprü, gitmediği hastane için 5 müteahhide para ödüyorlar."

"Asıl zam yağmuruna 31 mart'tan sonra başlayacaklar"

"Sayın Cumhurbaşkanı da gidişattan memnun değil. Enflasyondan şikayetçi yatırım olmayışından şikayetçi. Kriz başladığında iki ayda atlatacağız dediler ama gittikçe zorlaşıyor hayat. Millet çocuk yapmaya korkar hale geldi. Bu ufaktan bir kulak çekme imkanını veren bir seçim. Bunlar asıl zam yağmuruna 31 Mart'tan sonra başlayacak. Kulak çekerseniz bunu engellemiş olursunuz. Beka beka dedikleri meselenin, bu sözleri söyleyenlerin koltukları tehlikede değil. İkisinin de koltukları duracak. Dolayısıyla bu kulağı çekerseniz 31'den sonra yapılacak olan zamlar durur"

"Pazardaki, marketteki bu keşmekeşi bitirin. Sel vurdu, hortum vurdu ürünler kayboldu. Pazarı marketi suçlayacağınıza markette de KDV'yi yüzde 1'e indirin. Fırsatçılık yapanın tepesine elbette binin ama bütün esnafı suçlamayın. Çiftçiye destek anayasal bir zorunluluktur. Son 5 yılda çiftçinin hakkı olan 80 milyar lirayı ödemediler.

"AKP hükümetlerinin bazı seçim klasikleri var"

"AKP hükümetlerinin bazı seçim klasikleri var. Mesela filan şehrimizde petrol bulunur, mutlaka yerli araba, yerli uçak müjdesi verirler. 8 Kasım'da AKP ile HDP arasında görüşmelerin yapıldığını biliyorum demiştim. Bunlar eski ortak birbirini çok iyi tanırlar. Şimdi kapalı kapılar ardında yeni bir şeyler planlıyorlar. Birde İYİ Parti'ye çamur atıyorlar. Iğdır'da olanlara bakınca kimin nerede olduğu çok net görünüyor. Iğdır belediye şu anda HDP'de önceden MHP'deydi. Her yerde ortak aday çıkaranlar burada çıkarmıyor."

"Cumhurbaşkanı Suriye ile alt düzeyde görüşmeye başladığımızı belirtti. Görüşülmesi gereken konu, çözülmesi gereken sorun bir an önce Suriyelileri evlerine sağ salim geri göndermeyi konuşun. Ne zaman geri alacaklarını konuşun. Sakın ola karşımıza Suriyelilere vatandaşlık verelim diye çıkmayın."

"Çok iktidarlar, çok krizler gördük millete patates soğan, domates, biber yemeyin ucuzlayınca yersiniz diyenini görmedim. O zaman sizde yalılarda yaşamayın, 10 bin liralık takım elbiseler giymeyin. 500 bin liralık arabalara biniyorsunuz. Sonra millet biber yemesin, patates yemesin, soğan yemesin. Bütün bunlara ar damarı çatlamış insan denir. Damat bey hala dengelendi diyor. Yüzde 5 enflasyon hedeflemişti yüzde 20 oldu. Hala hedefi tutturduk diyor."

"Mahalle aralarında fısıltı yayıyorlar AKP belediye kaybederse başörtülüler sokakta gezemezmiş. O el başörtüsüne uzandığında uçaklara doluşup Almanya'lara kaçarken 'başörtüsüne uzanan o eli kırarım' diyen bendim ben. Buradan tekrarlıyorum başörtüsüne uzanan el de, başı açık kadının saçına uzanan el de yine aynı tavırla karşı karşıya kalacaktır."