HABER/ Sinan KESKİN

Karşıyaka sınırları içerisinde yer alan 27 dönümlük alanda Karşıyaka Belediyesi'nin mülkiyetinde
bulunan 2 dönümlük alanın Cengiz İnşaat'a satılması sonrası Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay eleştirilerin odağına gelirken, konuyla ilgili her fırsatta açıklama yapan Tugay, söz konusu alanın eski başkan Hüseyin Mutlu Akpınar tarafından Cengiz İnşaat'a bedelsiz verildiğini, yapılan satışın da kamu zararını önlemek için olduğunu belirtmiş ve Akpınar aleyhine dava açmıştı. İçişleri Bakanlığı’nın verdiği soruşturma izni ve itirazların ardından süreçle ilgili nihai kararı Danıştay verdi.

Soruşturma bitirildi

Danıştay 1. Dairesi oy birliği ile kamu zararı olmadığına hükmederek, eski Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar lehine karar verdi. Gerekçeli kararda; ortada bir kamu zararının olmadığına, kamu alacağının zamanaşımı süresinin geçmediğine, ismi geçen şirketten alacağın tahsili için ihbarname gönderildiğine, dosyanın iadesine, Hüseyin Mutlu Akpınar hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından verilen soruşturmanın oy birliğiyle kaldırmasına karar verildi. Karar sonrası açıklama yapan Hüseyin Mutlu Akpınar, “Kendi partilimin kente hizmet etmek yerine bu tür işlerle uğraşmasına üzülüyorum” dedi. Görev yaptığı dönemde AKP'li meclis üyelerinin CHP için tek söz edemediğini ancak Tugay'ın yanlış icraatlarıyla AKP'lilerden teşekkür aldığını ifade eden Akpınar, şöyle konuştu:

'Duvara tosladılar'

“Kente hizmet bahanesiyle benim ismimi karalamaya çalışanlar ve bundan siyasi çıkar elde etmek gayesiyle rencide etmeye çalışan aklıevveller bir kez daha duvara tosladı. Mecliste Adalet ve Kalkınma Partililerin teşekkürünü alanlar şimdi ne yapacaklar merak ediyorum. Görev yaptığım süre boyunca halkın bir kuruşunu çöpe atmadım. Sayıştay raporları bunu göstermişti. Beş yıl boyunca onurla söylediğim bir kuruşluk kamu zararım yok sözümü de Danıştay 1. Daire onayladı. Bu yapılan Cumhuriyet Halk Partisi geleneklerine, partililik bilincine aykırıydı. Yetkili mercilerin takdirine sunuyorum.” Akpınar, Tugay'ın önümüzdeki ilk Belediye Meclis toplantısında ne yapacağını merakla beklediğini vurguladı.