Yürüyüşün başında polis ablukasına alınan işçiler, kaymakamlıkla yapılan görüşmenin ardından, Soma maden faciasında ölen 301 madencinin mezarlarını ziyaret için yola çıktı. Mezarlık ziyaretinin ardından Ankara'ya doğru yürüyüşe geçilmesi bekleniyor.

Manisa Soma'daki maden işçilerinin Ankara yürüyüşü bugün başladı. Yürüyüş öncesi Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan işçiler, "Geventepe, Atabacası, Işıklar Rödovans Uyar işçisi kölevans mı? İşçileri ayırma patronları kollama" yazılı pankart taşıyarak, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

'Fiili gözaltı işlemi uygulanıyor'

Maden işçilerinin yanı sıra CHP Manisa Milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu ile çok sayıda yurttaşın da katıldığı açıklamada konuşan Bağımsız Maden İş Sendikası Eğitim ve Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, kanunların patronlara değil işçilere uygulandığını belirterek, "Fiilen bir gözaltı işlemi uygulanıyor. Madencinin sokakta yürümesi yasaklanıyor. 20 gün bir yol planladık. Biz bu mücadelede varız ve kazanacağız. Kimseye zarar vermedik ama bizim gözümüz çıkmış, kolumuz kopmuş. Fakat bizi engelliyorlar. Patronlar şunu biliyor, kanunlar onlara değil hakkını arayan madenciye uygulanıyor. İşte biz bütün bu tabloya itiraz ediyoruz. İşçiye 1100 lirayı reva görenler zevki sefa içinde yaşıyor. Böyle sahtekarlık yok. Biz burada solcuymuş, islamcıymış, ülkücüymüş ayrımı yapmıyoruz. Bizim kavgamız ekmeğimiz için. Ölümden beter bir açlıkla, yoksuklukla yaşayacaksak lanet olsun bu düzene" dedi.

Ermenek'te jandarma müdahalesi

Ermenek'te jandarma yürümek isteyen işçi ve ailelerine biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Bir işçi gözaltına alındı, bir işçi yaralandı. İşçilerin bekleyişi sürüyor.