Haber/ Didar DEMİRCİ

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl'ün sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla Kovid 19 aşısı yapıldığını öne sürmesi infiale neden oldu.

İzmir Tabip Odası Başkanı Op. Dr. Lütfi Çamlı, "Sahadan aldığımız verilere göre şu anda aşılama konusunda her şey olması gerektiği gibi ancak İzmir Tabip Odası Hukuk Komisyonu konu hakkında inceleme başlattı" dedi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı da Kurugöl hakkında soruşturma başlattı.

Vatandaşlarımız bizlere güvensin!

TTB Aile Hekimliği Kolu Genel Sekreteri Sibel Uyan da Kurugöl’ün açıklamaları üzerine yaşanan olayı doğrulayarak, “Bizim kulağımıza gelen bir şey yok. Fakat bu açıklamadan sonra yaptığımız araştırmada böyle bir vakanın olduğunu ve İl Sağlık Müdürlüğünün soruşturma başlattığını biliyoruz” dedi. Pandemi sürecine rağmen birinci basamak sağlık hizmetlerinin aksamaması için aile hekimleri başta olmak üzere herkesin üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirdiğini hatırlatan Uyan, söz konusu olayın nerede olduğu hakkında bir bilgisinin olmadığını ifade etti. Söz konusu olayın hep oluyormuş gibi lanse edilmesine de tepki gösteren Uyan, “Sağlık ocaklarında bu tarz olaylar çok sık yaşanıyormuş gibi lanse edilmesi çok talihsiz bir açıklama. Anladığım kadarıyla, Kurugöl’ün oradaki derdi; aşının güvenilir olduğunu ifade etmek. Ama bu şekilde olmaz! Bir de bebeklerin aşıları bizim için bu kadar önemliyken böyle bir açıklamanın yapılması çok talihsiz. Kızamık aşısı bizim için çok önemli ve Kızamık aşısının yapılmasında böyle bir olayın olmuş olması bizim için çok üzücü. Direk Kızamık’a yönelik bir sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu. Ayrıca Uyan, birinci basamak sağlık hizmetlerinde çalışan tüm meslektaşlarının vatandaşın güvenini yeniden kazanmak için ellerinden geleni yapacağını söyleyerek, “Vatandaşlarımızın aile hekimlerine ve sağlık çalışanlarına güveninin yüksek olduğunu düşünüyorum. Eğer kafalarında bir soru işareti varsa da bunu gidermek için elimizden geleni yapacağız. Biz azami dikkati gösteriyoruz. Aşılar rastgele yapılan bir iş değildir. Ortada bu olayın aşı karşıtlığına çevrilmesini kesinlikle onaylamıyorum” sözlerini kaydetti.

Sorumlu Sağlık Bakanlığıdır

Sağlık Bakanlığı’nın sağlık personelini 5 dakikada bir hastaya bakmaya zorladığını ve iş yükünü artıracak uygulamalara imza attığını dile getiren Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, “Artan iş yükü ve plansızlık sağlık çalışanlarının hata yapma olasılığını artırıyor. Bu nedenle sorumlu Sağlık Bakanlığı’dır” dedi. Öte yandan Kurugöl’ün yapmış olduğu açıklamaya da yorum yapan Batmaz, “Olay doğru ancak açıklama çok talihsiz. Sağlık çalışanlarına şiddeti tetikleyecek bir açıklama” şeklinde konuştu.