Haber/ Didar DEMİRCİ

Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin 1 Haziran itibariyle esnetilmesi sonrasında vatandaşlar plajlara yöneldi. İzmirlilerin yoğun ilgi gösterdiği Urla Kum Denizi Plajı'nda alınan virüs önlemi ise yanlış anlaşılmaya neden oldu.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan CHP'li İ. Burak Oğuz'un yerine Urla Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Urla Kaymakamı Önder Can'ın Kum Denizi Plajı'nı çitle kapattırdığı ve plaja girmek isteyenlerden 15 TL ücret alındığı iddia edildi. Sosyal medyada gündeme gelen ve tartışmalara neden olan uygulama kafa karışıklığı yarattı.

Giriş değil, şezlong ücreti

Şikayetlerin kendisine de geldiğini ve konuyla ilgili yetkililerle görüştüğünü söyleyen CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, durumun vatandaşlar tarafından yanlış anlaşıldığını dile getirerek, “2017 yılından beri plajlarda vatandaşa hizmet veren Belediyenin Urit Şirketine bağlı işletmeler, hizmete sunduğu şezlonglardan ücret alıyor. Şezlong kullanmak istemeyen vatandaş isterse havlusunu serip aynı plajda ücretsiz bir şekilde tatilini yapabilir” dedi.

Ateş ölçümü yapılıyor

Plajın çitlerle çevrilmesi konusuna da değinen Özbadur, kendisine yapılan açıklamada bu konunun korona virüsü önlemleri kapsamında uygulandığına değinerek, “Pandemi dolayısıyla plaja giriş çıkışları kontrol altına almak ve bu sırada vatandaşın ateş ölçümünü yapabilmek amacıyla çitlerle çevrildiğini söylediler” diye konuştu.