Haber/  Gökçe ADAR

Kültürpark Platformu, Kültürpark içerisinde bulunan hollerin girişinde basın açıklaması yaparak, holler (hangar) olarak bilinen yapıların sökülmesi gerektiğini söyleyerek belediye yetkililerine çağrı yaptı. Topluluk adına açıklamayı yapan Kültürpark Platform üyesi Erol Akcan, Kültürpark'a ilgisiz işlevlerin verildiğini söyleyerek, parkın ekolojisini bozma girişimlerinin son bulması gerektiğini söyledi.

Akcan: Burası sit alanı

Akcan, "Burası ne otopark, ne rant alanı, ne de işlevlendirilecek boş bir alandır. Burası kamusal alandır. SİT alanıdır. İzmir’in, İzmirlinin belleği, kültürparkıdır. Hangarlar yapılırken dönemin Belediye Başkanı İzmirlilerden özür dileyerek, yeni fuar alanı tamamlandığında söz konusu demonte yapıların buradan söküleceğinin sözünü vermişti. Ancak şu an, Kültürpark ekolojisini bozacak girişimler yapılıyor. Bunlar yapılırken de, yaz aylarında yapılan Kültürpark Çalıştayı ve Arama Konferansı'nda ortaya çıkan Kültürpark’a asla araç girmesin ve hiçbir şekilde pazar kurulmasın sonuçlarını hiç umursanmıyor” diye konuştu.

​​​​​​​

Ekosistemine sahip çıkın

Yetkilileri, konuya ilişkin Koruma Amaçlı İmar Planı yapmaya çağıran Akcan, şöyle devam etti: “Parktaki bazı binaların yasadışı yapılmış ekleri yıkılıyor. Madem yasa dışı yapılar temizleniyor, Kültürpark’ın içindeki en büyük yasadışı yapı olan hangarları da hemen sökün. Kültürpark’ın doğasında ve tarihinde var olan ana işlevine engel olmaya çalışmayın. Hangarları 15 yıl önce Geçici Fuar Alanı olarak inşa edenlerin kararlarına, planlarına uymanızı, sözünüzü tutmanızı, Kültürpark’ın bağrındaki bu hançeri çıkartmanızı bekliyoruz. İzmir’in ekolojisine, Kültürpark’ın sahip olduğu değerlere, İzmir’in bu vazgeçilemez ekosistemine sahip çıkın. Hemen şimdi Koruma Amaçlı İmar Planı’nı yapmak için gerekli iradeyi gösterin. Kültürpark’ın işlevsiz bir alan olmadığını, İzmir’in yaşam kaynağı olduğunu bilerek, ona işlev aramaktan vazgeçin.”