HABER/ Gökçe ADAR

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kültürpark İZFAŞ eski binasının Tınaztepe Üniversitesi'ne tahsisini iptal ettiğini açıklaması üzerine, Kültürpark Platformu üyeleri, İzmir Başkan Tunç Soyer ile görüştü. Büyükşehir Belediye binasında yapılan toplantıda, Kültürpark Platformu üyeleri Soyer'e Kültürpark ile ilgili önerilerini iletti. Kültürpark konusunda kararlılıklarından bahseden platform üyeleri, konuya dair başlattıkları mücadeleyi de dile getirdi. Kültürpark hakkında düzenledikleri çalıştaylar, paneller hakkında Soyer’i bilgilendiren üyeler, toplantının umut verici geçtiğini söyledi.

Haziran bekleniyor

İzmir Kültüpark Platformu üyelerinden Yasemin Sase, “Tunç Soyer ile yaptığımız görüşmede, Kültürpark için amaçlarımızın aynı olduğunu gördük. Tunç Soyer, Kültürpark konusunda hassasiyetimizi anlayarak, İZFAŞ binasının Tınaztepe Üniversitesi’ne tahsisi konusunda gösterdiğimiz duyarlı çabaya teşekkür etti” dedi. Sase, Tunç Soyer ile Haziran ayında Kültürpark konusunda bir toplantı daha yapacaklarını söyleyerek, şöyle konuştu: “Haziran ayında, çalıştaya benzeyen bir genel kurul toplantısı düzenlenecek. Kültürpark’ın geleceğinin nasıl olacağını, izleyeceğimiz yolları, Kültürpark konusu ile ilgili önemli başlıkları bu toplantıda birlikte kararlaştıracağız.” Öte yandan Sase, Kültürpark’ın müze olacağı iddisıyla ilgili ise konuşulmadığını dile getirdi.

Sıkı takipçiyiz

31 Mart Yerel Seçimleri’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Tunç Soyer’in tebrik çiçeği yerine Gültepe’deki kütüphane için kitap bağışı yapılmasını istemesi üzerine de platform üyeleri tarafından 300’ü aşkın kitap teslim edildi. Kültürpark Platformu üyeleri, Tunç Soyer’in ardından Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ile görüştü. Başkan Batur’un, Kültürpark’ın halk okulu olması için destek vereceğini söyleyen Sase, platform üyelerinin mutlu olduğunu dile getirdi. Görüşmelerin sorunsuz geçtiğinden bahseden Sase, “Her iki başkan ile görüşmemiz yolunda gitti. Ancak bundan sonraki aşama bizim için daha önemli. Verilen sözlerin tutulmasının sıkı takipçisiyiz” dedi.