Haner / Didar Demirci

Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği (YKKED), 17 Nisan 1940 yılında kurulan Köy Enstitülerinin 81’inci yaşını ay boyunca sürecek çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladı.
Dernek ilk olarak Genel Merkez Yönetimi ve İzmir'de bulunan 4 şube temsilcileri ile birlikte Konak Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Ardından, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Kemal Kocabaş, köy enstitülerinin önemine dikkat çekerek, 81'inci yıla özel kutlamalara ilişkin detay verdi. Kocabaş, şu şekilde konuştu:
“17 Nisan 2021 Köy Enstitülerinin 81. kuruluş yıl dönümü. Köy Enstitüleri, özgünlüğü ile evrensel pedagoji literatürüne ülkemiz eğitimcilerinin çok   değerli bir armağanıdır. Enstitü eğitimi, ülke gereksinmelerini temel alan işlevsel, öğrencilerin doğuştan getirdikleri yetileri ortaya çıkaran, uygulamalı, pozitif ayrımcı, eşitlikçi, laik-demokratik-bilimsel, özgürlükçü bir eğitimin adıdır. Nisan ayı boyunca Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, diğer demokratik kitle örgütleri ve yerel yönetimler Enstitülerin 81. yıl kutlamalarını bir eğitim bayramı anlayışı içerisinde gerçekleştirerek eğitimin, dününü, bugününü ve geleceğini tartışacaktır” dedi.