9 EYLÜL - İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 2 gün önce İzmir ve çevresinde orman yangını riskinin çok yüksek olduğunu belirleterek “yangına mahal verecek her türlü eylemden kaçınalım, ciğerlerimiz yanmasın” uyarısında bulunmuştu. Alınan tüm tedbirlere rağmen akşam saatlerinde kentin üç ayrı noktasından yangın haberi geldi. 

GÜMÜLDÜR YANIYOR!

İzmir’in Menderes İlçesi’ne bağlı günübirlikçilerin uğrak noktası Gümüldür’de yangın çıktı. Akşam 21.30 saatlerinde yerleşim yerlerine sadece 30-40 metre uzaklıktaki bir noktadan alevler yükselince, bölgede büyük panik yaşandı. Elektrik tesisatından çıktığı tahmin edilen yangına çok hızlı bir şekilde müdahale edildi. Ekipler anonslar yaparak bölgedeki araçların kaldırılmasını istedi. Yakında bulunan tatil sitelerine önlem amaçlı büyük hortumlar döşendi. Vatandaşların birçoğu panik halinde bölgeyi terk etti. Alevlerle mücadele halen sürüyor. Ekipler tatil sitelerindeki vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için canla başla çalışmaya devam ediyor. 

SUSUZDEDE'DE KAHREDEN ALEVLER

 

Akşam saatlerinde bir yangın haberi de kentin kalbinden, Konak İlçesi’ne bağlı Hatay semtinde bulunan Susuzdede Parkı'ndan geldi.. Çıkış nedeni henüz bilinmeyen yangına ekipler çok kısa sürede müdahale etmesine rağmen sert rüzgar söndürme çalışmalarını güçleştirdi. 

Kentteki diğer bir yangın haberi ise saat 16.30 sıralarında Sarnıç Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alandan geldi. İhbarla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 2 uçak, 3 helikopter ve 17 arazöz gönderildi. Gaziemir'de çıkan orman yangınına, havadan ve karadan müdahale sonrası ekipler başarılı oldu ve yangın yoğun rüzgara rağmen iki buçuk saat içinde kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle Kısıkköy mevkisinde İzmir- Torbalı karayolunu tedbir amacıyla bir süre trafiğe kapatıldı.