İzmir'de 2 yıl önce kurulan '40 Gönüllü Kadın Platformu', ihtiyaç sahibi kişilere yardım ederek, hasta çocuk ve ailelerine yardım eli uzatıyor. Birbirini tanımayan ve sosyal medya aracılığıyla tanışan 40 iş insanı, serebral palsi gibi kas hastası çocukların yürüteç, yatak aparatı gibi medikal ihtiyaçlarını karşılıyor. Maddi durumu yeterli olmayan hasta çocukların ailelerine de destek olan kadınlar, ailelere kira ve fatura desteği de veriyor. Platformun kurucusu Afet Ayaz, “Yapmadığın iyilikten sorumlusun” sloganıyla kurulduklarını ifade ederek, yardımların pek çok çocuk ve aileye dokunduğunu söyledi. Ayaz, “2 yıl önce, arkadaşımın eşi vefat etmişti. Ona yardım etmek amacıyla çevremdekiler bana ulaştı. Yapılan yardımlar, arkadaşımı da mutlu etti. İyilik peşinde olan ve yardım etmek isteyen herkesin tek bir toplulukta buluşması gerektiğini düşündüm. Sosyal medya aracılığıyla, 40 iş insanı bir araya geldik. Zamanla büyüdük. 2 yıl içerisinde 7 bin kişiye yardım eli uzattık” dedi.

ÖNCE HASTA ÇOCUKLAR

Platform için hasta çocukların ve ailelerinin öncelikli olduğunu ifade eden Ayaz, “Birinci önceliğimiz, hasta çocuklara ve onların ailelerine yardımcı olabilmek. Özellikle serebral palsi gibi kas hastası çocukların masrafları çok fazla oluyor. Bu çocukların yürüteç, yatak aparatı gibi medikal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ailelerine de, kira desteği sağlayıp, faturalarını ödüyoruz. Bizim, finansal destek aldığımız hiç bir kurum yok. Kendi aramızda oluşturduğumuz bütçemizden ihtiyaçları karşılıyoruz. Şiddet görmüş çocuklara, annelere yeni bir hayat kurup, ev açıyoruz. Ekonomik durumu iyi olmayan çocuklara da burs sağlıyoruz” diye konuştu.

DÜNYAYA AÇILDILAR

Farklı ülkelerde yaşayan pek çok kadının kendilerine destek olduğunu dile getiren Ayaz, “Antalya, Konya gibi şehirlerin yanı sıra Amerika, İtalya, İsviçre gibi yerlerden de bize destek veren iş insanı arkadaşlarımız var. 40 kadınla başladık, şu an 87 kadınız, ancak farklı şehir ve ülkelerdeki arkadaşlarımızı da sayarsak 300 kadınla, iyilik peşindeyiz diyebiliriz” ifadelerini kullandı. Platformdan yardım talep eden kişileri iyice araştırdıklarını da ekleyen Ayaz, “Bize ulaşan veya bizim ulaştığımız ihtiyaç sahibi kişileri iyice araştırıyoruz. Hastane kayıtlarını, ikmaetgah bilgilerini sorguluyoruz. Örneğin, kira yardımı yapılacaksa, kirayı direkt ev sahibine gönderiyoruz” ifadelerini kullandı. Kadınların pes etmemelerini tavsiye eden Ayaz, “Kadın elinin değdiği her şey bambaşka olur. Korkmasınlar. Kadınlar birlikte çok güçlü” dedi.