Sosyal, bilimsel, kültürel, eğitsel ve sportif alanlarda yeni ve gelişen teknikleri kullanarak toplumdaki bireylere katkı sağlamak ve değer katmak amacıyla kurulan Sosyal İnovasyon ve Strateji Derneği (SİSDER) faaliyetlerine başladı.

İzmir’de sosyal ve ruhsal alanda bireylerin kaliteli yaşam şartlarına kavuşmalarını sağlamak, girişimcilik ve liderlik vasıflarını artırarak toplumsal gelişmeye katkı koymak için SİSDER (Sosyal İnovasyon ve Strateji Derneği) kuruldu. Dernek, şiddetsiz iletişim, zaman yönetimi, kendi gücünü keşfetme, masallarla çözümleme, stres yönetimi, kariyer atölyeleri, nefes çalışmaları alanlarında eğitim vererek özellikle gençlere ve kadınlara ulaşmayı hedefliyor. SİSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Nuray Öztürk, derneğin başta gençler ve kadınlar olmak üzere bireylerin kaliteli hayat şartlarına kavuşmalarını sağlamak için sosyal alanda stratejik, aktif, sürdürülebilir ve inovatif çalışmalar yapmak, sivil toplum faaliyetlerinin geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışma yapan kişilere ve kuruluşlara destek vermek amacıyla kurulduğunu belirtti.

Problemleri birlikte çözelim

Dernek, İzmir’de sosyal risk altındaki gençlerin ve kadınların, özellikle ruhsal gelişim ve sağlıklarını iyileştirmek, girişimcilik, liderlik vasıflarını artırmayı sağlayarak toplumsal gelişmeye katkı koymayı hedefliyor. Dernek üyeleri arasında bu çalışmaları yürüten profesyonel kadro, düzenlenecek festival, konferans, çalıştay, panel, eğitim, kurs ve seminerler aracılığıyla iletişim, şiddetsiz iletişim eğitimi, zaman yönetimi, kendi gücünü keşfetme çalışmaları, kariyer atölyeleri, nefes çalışmaları, yaşam, öğrenci, iş, kariyer, ilişki koçluğu, drama, resim ile kendini ifade etme, masallarla çözümleme, stres yönetimi alanlarında eğitim verecek. Ayrıca iş dünyasının ihtiyaç duyacağı işletme, kurumsal koçluk, proje yönetimi ve proje hazırlanması eğitimleri, markalaşma, maliyetlendirme, süreç yönetimi, liderlik, problem çözme teknikleri, stratejik yönetim, toplam kalite ve kalite yönetim sistemleri, etkili sunum teknikleri ve brifing verme, liderlik, satış ve pazarlama teknikleri konularında da çalışma ve projeler gerçekleştirilecek. Derneğin Yönetim Kurulu’nda; Müberra Balakan, Ebru Tuba İnci, Gülendam Başer, Ömür Özgöncü ve Ebru Yılmaz yer alıyor.