Bornova Kızılay Mahallesi'nde oturan hayvansever Kısmet Kalay, mahallesindeki kedileri beslediği için sürekli tepkilerle karşılaştı. Kedileri mahalleden attıramayan vatandaş ise çareyi, kedilerin üzerine taş fırlatıp yaralamakta buldu.

Videoya çekilerek de kayıt altına alınan olay sonrası Kalay HAYTAP'a şikayette bulundu. Harekete geçen HAYTAP İzmir Temsilcisi Esin Önder Bornova Kaymakamlığı'na dilekçe yazarak suç duyurusunda bulundu. Önder, yazılı başvurusunda şu ifadeleri kullandı: “Kızılay mahallesinde oturan Kısmet Kalay hayatını kedilere adamış olan bir gençtir.

Belediye yerine o, mahallesindeki kedileri besler, onları kısırlaştırmaya götürür. Çoğalmalarını önler. Belediye bir kedievini yasal uyarı levhasıyla boş bir alana koymasına rağmen, hayvan sevmeyen kişiler rahat durmamış, devamlı tehdit ile kedileri attırılmaya çalışmıştır. Son olarak da A.O. adlı şahıs videoda görüleceği üzere, kedilerin üzerine koca bir taşı fırlatmış, bazılarının yaralanmasına neden olmuştur. Taşı atarak kedinin yaralanmasına neden olan A.O.'ya 5199 sayılı kanun 14 maddesi gereğince idari ceza verilmesini ve mahalle sakinlerine yasa bilgilendirilmesi yapılması rica ederim.”