HABER/ Gökçe ADAR

Karabağlar Belediyesi'ne bağlı, Karabağlar Belediyesi Spor A.Ş.'ye ait işyerlerinde belediye yetkilileri ve sendika temsilcileri, toplu sözleşme (TİS) görüşmelerinde anlaşamadı. Beş aylık süreci tamamlayan sendika temsilcileri, bugün saat 09.00 itibariyle greve çıktı.

Anlayış gösterdik

Konuya dair basın açıklaması düzenleyen sendika temsilcileri, toplu sözleşme görüşmelerinin masada bitebilmesi için gerekli anlayışı gösterdiklerini dile getirdi. Devrimci Turizm İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Yahyaoğlu, “Ne yazık ki beş aydır devam eden TİS görüşmelerimiz tüm çabalarımıza rağmen olumlu bir şekilde sonuçlanmadı. Bugün bu işçiler ne yazık ki asgari ücret koşullarına düşmüş durumdalar. Enflasyon TÜFE yüzde 26, ÜFE'nin de yüzde 46'larda ifade edildiği; DİSK'in asgari ücretin 2 bin 800 lira olması gerektiğini hesapladığı; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, '2 bin 200 lira net asgari ücreti hükümete rağmen uygulayacağız' dediği günümüzde altı işçimiz hariç tüm üyelerimiz, 2 bin 59 lira net asgari ücrete çalışmaktadır” diye konuştu.

800 lira zam istendi

Yahyaoğlu, sendika taleplerini şöyle anlattı: “Sendikamızın işçiler için talepleri ücretlere net 800 lira zam yapılması, 200 lira net aylık aile yardımı, toplu taşıma kartı verilmesi ve ikramiye ödenmesidir. İşveren yüzde 20 ücret zammı yani 398 lira ve sadece aile yardımına evet demekte toplu taşıma kartı ile ikramiye taleplerimizi ve ücret zammı taleplerimizi reddetmektedir. Bu koşullar altında imzalanacak bir toplu iş sözleşmesi üyelerimizin haklarını geliştirmeyi bırakın, korumayı başaramayan eksi bir sözleşme dayatması olacaktır. DİSK'in ilkeleri ile bağdaşmayan bir sözleşme tarafımıza dayatılmaktadır. Sendikamız ve üyemiz işçilerimiz bu haksız tekliflere boyun eğmeyecektir. Grev bizim için kaçınılmaz olmuştur.”

İşçiler için istenilen teklifin insanca bir ücret olduğunu vurgulayan Yahyaoğlu, “İşçiler insanca çalışabilir bir iş ve insanca yaşanabilir bir ücret istemektedir. İşçiler haklıdır. Greve işçilerin haklı talepleri karşılanana ve haklarımızı kazanıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” ifadelerini kullandı.