İzmir'de Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne yakışmayan 2 olay yaşandı. Büyükşehir Belediyesi'nde birim yöneticisi kadın çalışana sözlü şiddette bulundu. Bornova Belediyesi'nde ise sosyal medya paylaşımına savunma istendi.

İzmir'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde bu günün anlam ve önemine yakışmayacak bir takım olaylar yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili Tüm Yerel Sen Sendikası'nın kadın temsilcisi Funda Karaca Uraf’a aynı birimdeki müdürü tarafından sözlü hakaret yapıldı. Yine aynı gün Bornova Belediyesi’nde çalışmakta olan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer hakkında, bir sosyal medya paylaşımı nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın talimatı ile soruşturma başlatıldı ve kendisinden savunması istendi.

KABUL EDİLEMEZ


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili Tüm Yerel Sen Sendikası'nın kadın temsilcisi Funda Karaca Uraf’a aynı birimdeki müdürü tarafından sözlü hakaret yapılmasının ardından, sendika yetkilileri durumu kınayan bir açıklama yaptı. Tüm Yerel Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Bilal Altıner konu ile ilgili, "Sendika işyeri temsilcimiz aynı zamanda işçi sağlığı komisyonundada görev almaktadır. Çalışanların iş güvenliğini tehlikeye atacak konuları maddeler halinde belirttikten sonra, müdürü tarafından odasına çağrılıp odada bulunan birkaç kişinin yanında kadın çalışanına, "Pılını pırtını topla, 4. kata çıkıyorsun" şeklinde üslup kullanması ve akabinde masasındaki şahsi eşyalarını temsilcimizin olmadığı bir anda boşaltması kabul edilemez. 8 Mart'taki bu söylemi Cumhuriyet değerlerinin en üst seviyede yaşatıldığı bir kentin idarecisine yakışmadı" denildi. Bornova Belediyesi’nde çalışmakta olan TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Başkanı Özlem Şenyol Kocaer hakkında, sosyal medya paylaşımı nedeniyle Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın talimatı ile soruşturma başlatıldı ve kendisinden savunması istendi. Konu ile ilgili olarak TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu bir açıklama yaptı. "İncelemeye konu paylaşım Bornova Belediyesi ile mevcut yetkili sendika arasında imzalanan sözleşmeye eklenen son maddeye ilişkindir" denildi.