Bugün yapılacak İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Olağanüstü Genel Kurulu öncesinde Ekrem Demirtaş'ı eleştiren İZTO Başkanı Özgener “Hak yerini bulacak, söz veriyorum” dedi.

sinann

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu eski Başkanı Ekrem Demirtaş'ın, aylardır geciktirdiği İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı Genel Kurulu'nu İZTO meclis toplantısının yapılacağı gün toplama kararı almasının ardından meclis toplantısı erkene alınarak önceki gün gerçekleştirildi. Daha önce 8 Haziran’da yapılması planlanan ancak bugüne ertelenen genel kurul öncesinde yapılan meclis toplantısında İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, meclis üyelerini süreç hakkında bilgilendirerek eski başkan Ekrem Demirtaş'ı sert şekilde eleştirdi.

DEMOKRASİ ELEŞTİRİSİ


Özgener, “Bugün karşınıza odamızın haklı bir mücadele vererek kurmuş olduğu vakfa kavuştuğu haberini vermiş olarak gelmek isterdim ama gerçekleşemedi. Çarşamba günü (bugün) vakfın olağanüstü genel kurulu var. Olağanüstü olması bir anlam taşıyor. Vakıf senedi diyor ki ‘vakıf olağan genel kurulu yılın ilk altı ayı içerisinde yapılır’. Ancak vakıf yönetim kurulu, 4 üyenin imzasıyla vakıf genel kurulunu olağanüstü olarak 27 Haziran’da yapmaya karar verdi. Niye 27 Haziran’da biliyor musunuz? Olağanüstü genel kurulda gündem ilave edilemiyor. Neden korkuyorsunuz, kaçıyorsunuz? Bir eğitim yuvasının geleceğinden bahsediyoruz. O eğitim yuvasının geleceğinin tartışılacağı genel kurulda herkesin fikirlerini söylemesinden neden endişe ediyorsunuz? Gündeme madde ilave edilmesi gerekiyorsa madde ekleriz. Gündeme ilave edilecek her madde oylanacak. Demokratiklikten bahsetmekten kendinizi hiçbir süreçte alıkoymuyorsunuz, sonra da işte böyle demokratlığınızı gösteriyorsunuz. Hiç merak etmeyin, Çarşamba (bugün) genel kurulda hak yerini bulacak. Benim size sözüm var” dedi.

YENİ HEYET KURULACAK


Mevcut durumda 9 kişiden oluşan İzmir Ekonomi Üniversitesi mütevelli heyetinde 3'ü İZTO yönetim kurulundan 3'ü de İZTO meclis üyelerinden olmak üzere 6 kişiyle odanın çoğunluğunun bulunduğunu hatırlatan Özgener, “9’un çoğunluğu 5 demek. Zaten seçme yetkisi mecliste, 6 kişi oda bünyesinden gidiyor. Niye bundan rahatsız oluyorsunuz? 20 senedir bu böyle olmuş. Sen böyle idare etmişsin de Bakanlık bir yönetmelik çıkardı diye niye rahatsız oluyorsun? Rahatsızsın da geçmişte neden düzeltmedin? Oyun ne biliyor musunuz? Vakıf üyelerine ‘Her şeyi oda seçecek, sizin bu süreçte bir dahliniz kalmayacak’ demek istiyorlar. İnsanların iyi niyetiyle oynamayın. Gerçekler ortada. Bu gerçeklerin hepsini vakıf genel kurulunda anlatacağım. Yaptıkları hesap tutmayacak. Biz uzlaşmacı, birleştirici tavrımızdan ödün vermeden bu vakıf sürecini tamamlayacağız. Bundan sonra da üniversiteyi daha iyi noktalara taşıyacak bir üniversite mütevelli heyetini beraber kuracağız” diye konuştu.


KEMERALTI ESNAFI TEPKİLİ


Kemeraltı'nın 9 Temmuz'dan itibaren yaz ayları boyunca 10.00 ile 20.00, kış aylarında da 10.00 ile 18.00 arası araç trafiğine kapatılacak olmasına tepki gösteren İZTO Meclis Üyesi Erdal Tütüncüoğlu, Kemeraltı Yayalaştırma Projesi'nin masa başında oluşturulmuş bir proje olduğunu, Kemeraltı'nı canlandırmak bir tarafa insanların daha da uzaklaşmasına neden olacağını söyledi. Özellikle toptancı esnafın bulunduğu sokakların araç trafiğine kapanmasının mümkün olmadığını dile getiren Tütüncüoğlu, “Bize vatandaşlar ring seferleriyle Kemeraltı'na gelecek deniyor. Soruyorum size, hanginiz ring seferlerini kullanarak Kemeraltı'na gelip alışveriş yapıp tekrar ring seferleriyle dönersiniz. Bir AVM'nin kapısından diğer AVM'nin kapısına tramvay koyan belediyenin bu gerçekleri görmesi gerekiyor. Kemeraltı Yayalaştırma Projesi'nin tekrar gözden geçirlmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.