İzmir Ticaret Odası (İZTO) 2021 yılının son Meclis toplantısını yaptı. Toplantıda 2022 yılı Çalışma Programı'nın da detayları üyelere anlatıldı. İzQ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi projesinde sona geldiklerini söyleyen Özgener, Şubat ayında merkezinin açılışını yapacaklarını belirtti. Üyelerine yeni bir müjde vermek istediğini vurgulayan Mahmut Özgener, “Menderes İlçesi’nde Tarım ve Orman Bakanlığımıza ait 180 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak 566 dönümlük arazinin, İhtisas Site ve Çarşı amaçlı kullanım hakkının Odamıza verilmesi için Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli’nin onayını aldık” dedi. 

LOJİSTİK MERKEZ
Söz konusu alanın Plastik Grubu'na tahsis edileceğini kaydeden Özgener, “Bu alanla ilgili ön çalışmalarımızı 2022 yılında tamamlamayı hedefliyoruz. Ayrıca İzmir Kemalpaşa Lojistik Merkezi'ni de etaplar halinde gerçekleştireceğiz. Bu konuyla ilgi önümüzdeki hafta İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Elmasoğlu ile birlikte Ticaret Bakanı Dr.Mehmet Muş’u ziyaret edeceğiz” diye konuştu.  

4 OSB BİRDEN
Yaklaşık 3 bin kişiye istihdam yaratacak Torbalı Karma ve Mobilya OSB’nin de 64 mobilya yatırımcısının projeye dahil olduğunu aktaran Özgener şöyle konuştu: “İZTO olarak 4 farklı Tarımsal OSB projesini sürdürüyoruz. Dikili Sera Tarıma Dayalı İhtisas OSB’de altyapı çalışmalarını etaplar halinde gerçekleştiriyoruz. Bayındır Çiçekçilik Tarıma Dayalı İhtisas OSB ise Tarım ve Orman Bakanlığı 2022 yılı yatırım programına alındı ve onaylanmak üzere. Buranın toplam yatırım tutarı 75 milyon TL olacak. Kınık Tohum Fide Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tarıma Dayalı İhtisas OSB’de 2022’de arazilerin tapularının alınması, plan proje işlerinin bitirilmesi ve arazi düzenlemesine geçilmesi hedefleniyor. Bergama Süt Tarıma Dayalı İhtisas OSB’nin ise ÇED raporu sürecine 2022 yılında da devam edeceğiz.” 

YOL HARİTASI
Elektronik ticarete küçük işletmelerin yeterince uyum sağlayamadığını belirten Özgener, “Odamız, küçük ölçekteki firmaları kapsayacak şekilde onların e-ticaret altyapı seviyelerinin belirlenmesine, e-ticarete başlayabilmelerine ve ihtiyaçlarının tespitine yönelik kapsamlı bir çalışma yapacak. Yapılması planlanan çalışmanın sonuçlarına göre, sektörün e-ticarete yönelik ihtiyaçlarının giderilmesi için Sektörel E-Ticaret Yol Haritaları çıkarılacak” ifadelerini kullandı. Güncel ekonomik gelişmelere de değinen Özgener, enflasyonun  yüksek kalmaya devam etmesinin, TL’nin değer kaybı sürecini devam ettirebileceğini anlattı. Türk Lirası’nın itibarının korunmasını desteklediklerini belirten Özgener, bankaların da faizlerini düşürmeye ihtiyaç olduğunu belirtti.