İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Gürkan Erdoğan ve beraberindeki İZSU heyeti, Çeşme Belediye Başkanı Muammer Ekrem Oran ile bir araya gelerek 3. Etap İçmesuyu Projesi ve Atıksu Terfi Merkezleri İletim Hatları Projesi imalatları ile ilgili bilgilendirme yaptı.

Heyet, Ovacık Fahrettinpaşa Mahallesi Belkent mevkiinde devam eden Atıksu Terfi İletim Hattı çalışmaları ile İnönü mahallesi içme suyu hattı çalışmalarını da yerinde inceledi.

Çeşme’ye 300 kilometrelik yeni içme suyu hattı
Türkiye’nin turizm cenneti Çeşme’ye son 3 yılda yaptığı yatırımlarla Çeşme’nin altyapı sorunlarını büyük ölçüde çözüme kavuşturan İZSU, Çeşme’nin tüm altyapısını yeniliyor.

Gerçekleştirilen çalışmalar ile Ardıç (Paşalimanı), Alaçatı, Celal Bayar, Ilıca, Boyalık, Altınyunus, Musalla, Fahrettin Paşa ve Çakabey mahallelerinde 323 kilometre içme suyu şebeke inşaatı tamamlandı. Tamamlanan imalatlar ile Çeşme’nin içme suyu sorunu büyük ölçüde çözüme kavuşturuldu.

İçme suyu altyapısı için hazırlanan projenin 3. etabı kapsamında ise Dalyan, Çeşme merkez, Çiftlik, Altınkum ve Pırlanta mevkileri ile Ovacık Mahallesi’nde 300 kilometrelik içme suyu şebeke hattının imalatları devam ediyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgede yaz aylarında yaşanan içme suyu sorunu tamamen ortadan kalkacak.