Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) İzmir İl Müdürlüğü ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) İzmirli basın çalışanlarına sosyal medya ve etik eğitimi düzenlenebilmesi için birlikte çalışma yürütme kararı aldı.

İGC Başkanı Misket Dikmen ve Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, BYEGM İzmir İl Müdürü Mehmet Kahraman Akseki'yi makamında ziyaret etti. Dikmen ziyarette, kentte yapılacak sosyal medya eğitiminin önemini anlattı. İGC Başkanı Dikmen, internet teknolojilerinin gelişiminin medya için çok önemli olduğunu, hızla değişen bu mecraya gazetecilerin ayak uydurması gerektiğini söyledi. Gazetecilerin kendilerini geliştirebilmesi için iki kurumun öncülük yapabileceğini de vurgulayan Dikmen,
“İGC'nin bünyesinde oluşturulan Meslek Platformu'nda gazetecilerin 'sosyal medya ve etik' konularında eğitim verilmesi yönünde bizden istekleri oldu. Biz de Basın Yayın Enformasyon İzmir Bölge Müdürlüğü ile iş ve güçbirliği içinde bu eğitimleri düzenleyebileceğimizi düşündük. Daha önce de kurumunuzla çok başarılı çalışmalar imza attık. Bunun devamının gelmesi bizleri çok mutlu edecektir” dedi.

İşbirliği vurgusu

BYEGM İzmir İl Müdürü Mehmet Kahraman Akseki de, İGC Başkanı Dikmen'e önerisi için teşekkür ederek, “Sosyal medya ve etik alanındaki eğitim faaliyetleri için öncelikle bir çalışma gerçekleştirebiliriz. Yapılacak değerlendirmenin ardından genel müdürlüğümüzden de onay alarak bu çalışmayı İzmirli gazetecileri kapsayacak şekilde gerçekleştirebiliriz. İki kurumun işbirliği içinde çalışması önemli. Eğitimlere BYEGM bünyesinden yetkin personelin yanı sıra alanında uzman isimler de katılabilir. Bu eğitim çalışması için eylül ayının sonunun uygun olacağını düşünüyoruz. Yapılacak incelemenin ardından bu eğitim çalışmasını yaşama geçirebileceğimize inanıyorum. Ziyaretlerinden dolayı İGC Başkanı Dikmen ve Başkan Yardımcısı Göçmenoğlu'na teşekkür ediyorum” diye konuştu.