21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle Türkiye'nin pek çok noktasında çeşitli etkinliler düzenlendi. İzmir'de etkinlik noktası Karşıyaka ve Menderes oldu; fidanlar toprakla buluştu
21 Mart Dünya Ormancılık Günü kapsamında İzmir'in farklı noktalarında çeşitli etkinlikler yapıldı.

Karşıyaka Belediyesi ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, Mustafa Kemal mahallesinde 200 zeytin fidanını toprakla buluşturdu. Mustafa Kemal mahallesindeki 4 bin 656 metrekarelik alanda yapılan fidan dikim etkinliğine Karşıyaka Kent Konseyi üyeleri, Şemikler Anaokulu öğrencileri ile Mustafa Kemal mahallesi sakinleri katıldı. Dikim etkinliğinde konuşan Karşıyaka belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Bina değil ağaç diken bir belediyecilik anlayışına sahibiz. 4 yılda doğayı ve yeşili koruyan bir belediyecilik anlayışıyla çalıştık ve binlerce ağaç diktik. Yeşil alan oranımızı artırmaya, daha çok alana ağaç dikmeye ve kentimizi yılın her döneminde çiçek gibi yapmaya özen gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.


500 FİDANLIK KORU


Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında bir etkinlik de Rotary Kulübü'nden geldi. Uluslararası Rotary’nin bu yılki “Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” dönem temasına uygun olarak Bursa Rotary Dernekleri Nilüfer Belediyesi işbirliği ile 500 Ağaçlık Rotary Korusu oluşturdu. Uluslararası Rotary Başkanı Ian Riseley’ın dünya üzerindeki 1 milyon 200 bin rotaryen üye için en az bir ağaç dikilmeli hedefi doğrultusunda biraraya gelen Bursa Rotary Kulüpleri, 13 bin metrekarelik park alanını ağaçlandırdı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü de 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında Menderes'te geçen yaz kül olan orman alanını, kurum yöneticileri, öğrenciler ve gönüllüler ile birlikte ağaçlandırdı.

Orman varlığımız artıyor


Bu arada yapılan bir araştırmada son 15 yılda Türkiye'de orman varlığının 1.5 milyon hektar artarak 22.3 milyon hektara çıktığı, orman servetinin ise yüzde 30’un üzerinde artış gösterdiği tespit edildi. Dünyada ise orman varlığı yaklaşık 4 milyar hektar civarındayken, bu miktarın kara alanlarının yüzde 30’unu oluşturduğu belirlendi. En fazla ormanlık alana sahip ülke Rusya olurken, onu Brezilya, Kanada ve ABD izliyor.