İlk yangın sabah saatlerinde Bornova Sabuncubeli mevkiinde ormanlık alanda çıktı. Bölgeden yükselen dumanları gören çevredekiler, durumu orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 3 helikopter, 5 arazöz ve çok sayıda orman personeli sevk edildi. Yangın öğleden sonra kontrol altına alındı. Ekipler, bölgede havadan ve karadan soğutma çalışması başlattı. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

İkinci yangın Karabağlar'da

İkinci yangın saat 14.00 sıralarında, Karabağlar Limontepe Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıktı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında bölgeden yükselen dumanı gören çevredekiler, durumu orman ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 2 helikopter ve 4 arazöz ile çok sayıda orman ekibi sevk edildi. Karabağlar Belediyesi ekipleri de çalışmalara destek verdi. Arazözlerle söndürme çalışmalarına katılan belediye ekipleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile birlikte koordineli olarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yangın Seferihisar'a sıçradı

Karabağlar Tırazlı Mahallesi yakınlarında başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla başlayan orman yangını nedeniyle de Seferihisar'a bağlı Eski Orhanlı Mahallesi boşaltıldı.

Yaklaşık 80 hanenin bulunduğu mahalle sakinleri, alevlerin yaklaşması nedeniyle mahalle dışına çıkarıldı. Mahallenin girişi jandarma ekiplerince kapatılırken yalnızca arazöz ve itfaiye araçlarının girişine izin verildi. Mahalle sakinleri, mahallenin 2 kilometre dışında bekliyor.

Urla'daki yangın sürüyor

Urla'nın denizi ve yeşiliyle ünlü Demircili'de çıkan yangın da henüz kontrol altına alınamadı. Urla Belediyesi'ne bağlı ekiplerin yanı sıra Büyükşehir ve ilçelerden gelen ekiplerin de yetersiz kalması üzerine çevre il ve ilçelerden de takviye ekipler geldi. Demircili Mahallesi'ndeki evlerin boşaltıldığı ve yangının Menengeç Koyu'na doğru ilerlediği öğrenilirken, Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 5 yangın söndürme helikoperi de çalışmalara destek veriyor. Yangının ilk çıktığı andan itibaren olay yerine giden Urla Kaymakamı Önder Can, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Buğra Gökçe de söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Menderes de yanıyor

Menderes'in Gümüldür Mahallesi'nin Yarentepe mevkisindeki ormanlık alanda, saat 17.45 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanı görenler durumu, orman ekiplerine bildirdi. İl Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler yangına, havadan ve karadan müdahaleye devam ediyor. Yangının söndürülmesi için çalışmalar sürüyor.

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangını rüzgarın etkisiyle yön değiştirerek devam ederken, alevlerin tehdit ettiği Bahçecik Mahallesi, tedbir amaçlı boşaltıldı. Yetkililer, rüzgar ve alevlerin seyrine göre Bahçecik'in yakınında bulunan Yeniköy Mahallesi'nin de boşaltılabileceği uyarısında bulundu. 

Soyer: Yüreğimiz yanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yangın yerlerinde incelemelerde bulunduktan sonra sosyal medya hesaplarından konuyla ilgili açıklama yaptı. Soyer, "Urla'daki yangın bazı bölgelerde kontrol altına alındı. Kritik noktalarda ise Orman Bakanlığı'na arazöz desteği sağlıyoruz. Amacımız sabaha kadar yangını tüm noktalarda kontrol altına almak" ifadelerini kullandı.