İzmir Kent Konseyleri Birliği, Çeşme Kent Konseyi'nin konuğu olarak, İzmir'in  Çeşme ilçesinde toplandı. Toplantıda, 24 Haziran seçimlerinde, Kent Konseyleri'nin durumu ve tavrı görüşüldü. Toplantıda konuşan CHP'li Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, erken seçimle ilgili değerlendirmesinde, Hükümet'in uzlaşıyla, halkın oyunu yeniden alarak, yeni yetkilenme döneminde, bu defa daha önceki baskıcı uygulamalarını daha radikal hale getirmeye çalıştığını öne sürdü.

Çeşme Belediyesi'nin desteği ile Çeşme Kent Konseyi evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Karadede, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Ankara'nın Çankaya ilçesinin eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Kent Konseyleri Masası Sorumlusu Sevim Köz, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Başkanı Ömer Önal, İzmir Kent Konseyleri Birliği Genel Sekreteri Selman Boyacı, İzmir Kent Konseyleri Birliği Sözcüsü Ekrem Güne ve Aliağa, Foça, Menemen, Karşıyaka, Bayraklı, Konak, Buca, Gaziemir, Narlıdere, Urla, Güzelbahçe, Karabağlar, Seferihisar ve Selçuk Kent Konseyleri Başkanları ve Genel Sekreterleri katıldı.

"GÜZEL İŞLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"


Çakabey Kültür Merkezi'nde, gerçekleştirilen toplantı, Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal'ın açış konuşmasını yapmasıyla başladı. Toplantıya katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Önal, "Birlikten kuvvet doğar. Böyle güzel bir oluşuma, Çeşme Kent Konseyi olarak ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyorum. Bugün burada alınacak kararlar, İzmir ve ilçelerinde yeni bir çığır açacaktır. Hep birlikte güzel işlere imza attık. Bundan sonra da güzel işlere imza atmaya devam edeceğimize inanıyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından, İzmir Kent Konseyleri Birliği Sözcüsü ve Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Ekrem Gün'ün başkanlığında, Birlik Genel Sekreteri ve Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Selman Boyacı ile Çeşme Kent Konseyi Başkanı Ömer Önal'ın katılımıyla, toplantıyı yönetecek divan kurulu oluşturuldu.

24 HAZİRAN SEÇİMLERİ GÖRÜŞÜLDÜ


Toplantı gündeminde yer alan; "24 Haziran seçimleri ile ilgili Kent Konseyleri'nin tavrı ve durumu ne olmalıdır" maddesinin görüşülmesinde, düşüncelerini belirtmek üzere davet edilen Ankara'nın Çankaya ilçesinin eski Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Kent Konseyleri Masası Sorumlusu Sevim Köz, toplantıda birer konuşma yaparak, toplantıya katılanların sorularını yanıtladı.

"HALKIN OYLARINI ALARAK, BASKICI UYGULAMALARINI RADİKALLEŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR"


Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık, konuşmasına başlarken, bölgede ve dünyadaki gelişmelerle ilgili uzun bir değerlendirme yaptı. Tanık, 24 Haziran seçimleri ilgili yaptığı değerlendirmede de, "Önümüzdeki seçim döneminde, Türkiye'nin, barışçı bir söylemi, programı hayata geçirmesi gerekir. Barışı koruyacak bir anlayışın, hem Ortadoğu'da, hem Türkiye'de ve Türkiye'nin batısında, Akdeniz ve Ege coğrafyasında, Karadeniz'de, hem de dünyada savunacak bir duyarlılık ve ileri görüşlülükle yönetilecek bir yapıya kavuşulmasını, son derece önemli  buluyorum. 24 Haziran'ı da buna dönük adım atmanın imkanının bulunabileceği  bir fırsat olarak değerlendirmek gerekir. Bu erken, baskın seçime giderken, gözlediğimiz bir şey var; şu anki egemen yapı, önündeki problemleri, kendi yöntemleri ile merkezileşmiş ve baskıcı yöntemlerle, uzun süre götüremeyeceğini fark ettiği için seçim kararı aldı, ödünler vermeye çalışıyor. Uzlaşıyla, halkın oyunu yeniden alarak, yeni yetkilenme döneminde, bu defa daha önceki baskıcı uygulamalarını daha radikal hale getirmeye çalışıyorlar. Seçimde iktidarın değişmesinden sonra, bu iktidarın, mevcut yöntemle ve onun neden olduğu sorunlarla baş edecek bir programı da düşünen bir yapı önemli görülüyor" diye konuştu.

Daha sonra konuk konuşmacılar, Kent Konseyleri temsilcilerinin sorularını yanıtladı. Yaklaşık dört buçuk saat süren toplantı, Eylül ayında Seferihisar ilçesinde toplanma kararı alınmasıyla sona erdi. Toplantının sona ermesinin ardından, Çeşme Kent Konseyi tarafından konuklara akşam yemeği verildi.