Tarihi Kadifekale'nin sur duvarlarına yazılar yazıldı; sarnıç restorasyonu yarım kaldı. Kalede artık güvenlik de bulunmuyor. Vatandaşlar ise yetkililere “Kaleyi sahipsiz bırakmayın” çağrısı yaptı.

İzmir'in Konak ilçesinde yer alan ve kentin simgelerinden biri olan tarihi Kadifekale, sahipsiz kaldı. Kente gelen turist sayısında büyük düşüş yaşanınca kale de bu günlerde gözden düştü. Kale içinde turistlerin ihtiyaç gördüğü tuvaletler aylardır kapalı dururken, güvenlik ise geri çekildi. Kadifekale'nin sur duvarlarına yazılan yazılar tarihe saygısızlık ve duyarsızlığın göstergesi oldu. Ayrıca surların içinde mevcut mescit (Şapel) ve Bizans dönemine ait küçük ve büyük Sarnıç restorasyonu da yarım kalırken son yağışlarla bu bölümler yağmur suları içinde kaldı.


DIŞI İYİ İÇİ KÖTÜ


Bu çirkin görüntüler kentin simgesine yakışmıyor. Kadifekale'nin sahipsizliği duyarlı İzmirlilerin de tepkisine neden oluyor. Kentin simgesinin dışarıdan kurulan ışıklandırma sistemi ile yeni biri ivme kazandığını belirten İzmirliler, “Fakat surların içindeki durum çok kötü. Kent merkezinde önemli tarihi değeri olan bu kaleyi terk etmek yerine sahip çıkılması gerekiyor. Özellikle tuvaletlerin kapalı tutulması hoş bir durum değil. Sadece kale içinde çay bahçesinde tuvalet var, o da çoğu zaman ziyaretçi gelmediği için açık değil. Gelen turist ihtiyacını nerede görecek, üstelik sahipsiz bir durum ile karşı karşıya kalacak” diye konuştu.