HABER / Gökçe ADAR

İzmir'in en eski semtlerinden olan Damlacık'ta yaşayanlar, bölgenin yenilenmesini istedi. Mahallede uzun süredir yaşayan Aziz Kanat, “Biz buranın yenilenmesini çok istiyoruz. Hiçbir düzen yok. Evlerimiz çökecek diye sürekli korku içerisindeyiz. Bazıları geliyor, eviniz yıkılırsa ne yapacaksınız diyor? Bize yeni bir ev tahsis edemeyecekler mi? İzmir'in en güzel yeri Konak burası. Hiç yakışmıyor” dedi.

İNŞAAT DURDU

Ekim ayında başlatılan inşaat çalışmalarının Karayolları ve Belediye arasında çıkan anlaşmazlıktan dolayı durduğunu söyleyen Kanat, “Dört-beş yıldır Damlacık'ın yenileneceğini söylüyorlar. Ama hala ortada bir şey yok. Misafirlerimiz bile rahatça evimize gelemiyor” diye konuştu. Evlerinin karşısındaki ağacın yıkılmak üzere olduğunu dile getiren Namık Kemal mahallesi sakinleri, “Kim bilir bu ağaç kaç yıllık? Devrildi devrilecek evimizin üzerine. Hiçbir şekilde alt yapı yok. Mahalle sakinleri olarak üç kez dilekçe yazdık. Müdahale etmek gerekir dediler ama sadece tel ile çevirdiler. Bu ağaç evimize devrildikten sonra farkına varmaları hiçbir şey ifade etmeyecek. Canımızı hiçe sayıyorlar” ifadelerini kullandı.

İLGİLENMİYORLAR

Konak Tünelleri yapıldıktan sonra Damlacık'ın daha da bakımsızlaştığını belirten vatandaşlar, şöyle devam etti: “Damlacık'ta mahalle sakinleri evlerinin tadilatlarını kendileri yapar hale geldi. Biz sokağımızda olan sorunları kendimiz hallediyoruz sonra çıkıp belediyeden geliyorlar. Sokak lambamız patlıyor. Aylar sonra gelip bakıyorlar.”