İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Elmadere Mahallesi'nde Polyak firmasına ait madende bugün akşam saatlerinde göçük meydana geldi. Olay yerine çok sayıda sağlık ve kurtarma ekibi sevk edilirken, yetkililerden alınan bilgiye göre göçük altında işçi olmadığı öğrenildi. Göçük nedeniyle oluşan gazdan etkilenen 8 işçinin tedavi altına alındığı belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada herhangi bir can kaybının olmadığını belirterek "İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu, kamuoyunun bilgisine sunulur" dedi.

MADEN TÜMÜYLE TAHLİYE EDİLDİ

Vali Köşger daha sonra yaptığı açıklamada olay yeri hakkında bilgilendirmede bulundu. Vali Köşger, madenin tahliye edildiğini açıklayarak şu paylaşımda bulundu: Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup, göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır

KAYMAKAMLIK: 35 YARALIMIZ VAR

Kınık Kaymakamlığı olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı: İlçemiz Polyak Eynez Madeninde meydana gelen maden kazasında şu ana kadar 35 yaralımız bulunmaktadır. Maden sahasında kurtarılmayı bekleyen vatandaşımız bulunmamaktadır. Can kaybımız yoktur

GÖÇÜĞÜN SEBEBİ METAN GAZI SIKIŞMASI

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık ise olaya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, "Kınık İlçesi Polyak Maden Firmasına ait madende metan gazı sıkışması sonucu patlama meydana gelmiş, İzmir Afet Müdahale Ekibimiz sahaya intikal etmiştir" ifadelerini kullandı.