Alınan bilgilere göre İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı Ege Vergi Dairende görevli gece bekçisi Mehmet Ali Şahin, çalıştığı kurumda, İzmir Adliyesi’nde görevli Zabıt Katibi Kadir Çiçek’se evinin apartman boşluğuna atlayarak yaşamlarına son verdi.

TAYİN İSTEĞİ KABUL EDİLMEMİŞ

Evrensel’in haberine göre, Ege Vergi Dairesi'de görevli 31 yaşındaki Mehmet Ali Şahin'i intiharı ile ilgili, yalnız olarak yaşadığı için iki kez memleketi olan Hatay'a tayin olmak için İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına dilekçe vermesine rağmen tayin talebi kabul edilmemiş. Mehmet Ali Şahin son dilekçesini Hatay Defterdarlığına verdiği yazı ile İzmir Vergi Dairesinden tayin için muvafakat istemiş.

İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı, çalıştığı Ege Vergi Dairesi Müdürlüğünün personelin durumu hakkında yazılan “psikolojik sorunları var, ilgilinin tayin edilerek yerine başka güvenlik görevlisi verilmesi” görüşüne rağmen tayin için Hatay Defterdarlığına muvafakat olumlu verilmemiş. İddiaya göre İzmir Vergi Dairesi Başkanlığına gelen personel tayin talepleri, Vergi Dairesi Başkanı tarafından bizzat Başkan değerlendiriliyormuş.

Daha önce de Dokuz Eylül Vergi Dairesi güvenlik görevlisi Cengizhan Şahin psikolojik sorunları olduğu gerekçesi ile tayin istemiş, İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı tayinini kabul etmediği için intihar etmişti.

“BOĞULUYORUM” MEKTUBU

İkinci intihar vakası ise İzmir Adliyesinde görevli Zabıt Katibi Kadir Çiçek oldu. Zabıt Katibi Çiçek intihar öncesi sosyal medya hesabından yazdığı mektubunda "Boğulduğunu" belirterek yaşamına son verdi. Çiçek geride bıraktığı notta daraldığını uzun süredir intiharı düşündüğünü belirtmişti.