Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda resmi kurum yetkilileri ve sivil toplum gönüllüleri tarafından Konak Meydanı'nda "13 Ekim Afet Risklerinin Azaltılması Günü" etkinliği düzenlendi.

AFAD, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), İzmir Büyükşehir Belediyesi, Arama Kurtarma Derneği (AKUT), İzmir Afet Derneği, Türk Kızılayı, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi, GEA Arama Kurtarma ekipleri, İzmir Saat Kulesi çevresinde kurulan stantlarda afet riskleri konusunda vatandaşları bilgilendirdi.

Etkinlikte arama kurtarma, haberleşme, amfibik araçların da tanıtımı yapıldı.

AFAD İzmir İl Müdürü Osman Metin Saroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada amaçlarının afete karşı bilinçli bir toplum oluşturmak olduğunu söyledi.

Farkındalık yaratmak için resmi kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının el ele verdiğini dile getiren Saroğlu, her yaştan gelen herkese afetler hakkında bilgi verdiklerini, kitapçıklar dağıttıklarını söyledi.

Saroğlu, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Riskler konusunda eğitimler veriyor, riskleri azaltma yollarını göstermeye çalışıyoruz. Bunun için vatandaşlar bize başvuruda bulunabilirler." diye konuştu. AA