İZBAN güvenlik görevlileri, basın açıklaması yaparak, imzalamaları istenen yeni iş sözleşmelerinin işçi haklarına aykırı olduğunu öne sürdü. Şartlar iyileştirilmezse istifa kapıda.

İzmir'de, raylı sistemle toplu taşıma hizmeti sunan ve Devlet Demir Yolları (TCDD) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen İZBAN'da, taşeron şirket bünyesinde görev yapan Güvenlik-Sen'e üye güvenlik görevlileri, Alsancak Tren Garı önünde basın açıklaması yaparak yeni iş sözleşmesini protesto etti. İşçiler, güvenlik hizmeti ihalesini kazanan yeni şirket ile İZBAN arasında imzalanan yeni sözleşmenin ardından maaşlarının düştüğünü belirtti ve kendilerinden imzalamaları istenen bireysel iş sözleşmesine tepki gösterdi.

izban

MAAŞLAR DÜŞTÜ


Güvenlik-Sen Genel Başkanı Serdar Arslan, "İmzalamamızı istedikleri sözleşme 7,5 saat ayakta kalmamızı öngörüyor ve maaşlarda ortalama 40 TL düşüş yaşanıyor. Bizler, insanca yaşamamızı sağlayabilecek şartlar, güvenceli çalışma koşulları istiyoruz. Her gün istasyondaki vatandaşlarla kavga etmek istemiyoruz. Özel güvenlik işçilerinin yapmaması gereken bir sürü görev, artı olarak bizlere yaptırılmak isteniyor" diye konuştu.

İSTİFA GÜNDEMDE


Yaklaşık 1 aydır, personel sigortalarında ortalama 20 defa girdi- çıktı yapıldığını ileri süren Arslan, "Arkadaşlarımız ilaç alamıyor. İZBAN yönetimi bu sürece göz yummaktadır. Güvenlik personeline maaş bordrosu bile verilmiyor, arkadaşlarımız maaşlarının ne kadar olduğunu bilmiyorlar" dedi.
Arslan, şartların iyileştirilmemesi durumunda onlarca güvenlik görevlisinin istifa edeceğini ve işçiler açısından büyük mağduriyetler yaşanacağını söyledi.

İZBETON işçileri greve gidiyor


İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZBETON A.Ş.’de çalışan Belediye-İş üyesi işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması nedeniyle bugün grev ilanını asıyor. İşçiler, enflasyonun altında asgari ücret zammının gerisinde bir artışa karşı çıkıyor. Yeni yol çalışması, parke, bordür, asfalt çalışması, alt ve üst geçit gibi pek çok alanda hizmet veren İZBETON işçileri, saat 12.00’de önce basın açıklaması ile taleplerini kamuoyu ile paylaşacak daha sonra da grev ilanını asacak.