İzmir Tabip Odası, son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet olaylarına tepki gösterdi ve yetkilileri göreve çağırdı

İzmir Tabip Odası üyeleri, Iğdır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan Dr. Serkan Yarımoğlu'na yönelik şiddete tepki göstermek amacıyla Bozyaka hastanesi önünde bir araya geldi. Sağlıkta şiddet olaylarını protesto eden İzmir Tabip Odası üyeleri yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandılar: “Şiddetin her türlüsü kabul edilmezdir! Ama, sağlık ortamında hekimlere yönelen şiddet ivedilikle önlenmeyi gerektirmektedir. Harekete geçmek için daha kaçımızın yaşamını yitirmesi gerekiyor? Yasa mı çıkartırsınız, önlem mi alırsınız? Yoksa, hekimlere yönelen şiddeti özendiren dilden mi vazgeçersiniz? Seçmek elinizdedir. Bu hoyrat ve acımasız ortamda her şeye karşın özveriyle hizmet veren bizler artık ölmek ya da ölümle burun buruna gelmek istemiyoruz!

Türkiye Cumhuriyeti başbakanı geçtiğimiz yılın yazında verdikleri sağlık hizmetini yüceltmek için çarpıcı bir söylemde bulunmuştu! “Artık, insanlar acillere kız bakmaya gidiyorlar!” Devlet ciddiyetiyle bağdaştıramadığımız bu sözleri o günlerde eleştirmiş ve kınamıştık. Bu sözlere konu olan eylemin gerçekliği tartışmalıdır! Ancak, kimi insanların hastanelere, acillere, sağlık hizmeti verilen yerlere hekimlere saldırmak, onları ölümcül şekilde yaralamak için ellerini kollarını sallayarak gittikleri bir gerçektir. Sağlık Bakanı başta olmak üzere yetkilileri bizlerin yaşamını koruma doğrultusunda sorumlu davranmaya çağırıyoruz! Bizlere yönelen her saldırıdan, kılımıza gelecek her zarardan sorumlu olduğunuzu bir kez daha haykırıyoruz! Hekimlere kalkan eller kırılsın! Yapanların yanına kar kaldığı dönem geride kalsın!”