İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde performans düşüklüğü gerekçesiyle işten atılan işçilerden Mahir Kılıç, önümüzdeki pazartesi günü belediye binası önünde süresiz açlık grevi başlatacağını açıkladı.

Haber / Umut KARAKOYUN

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden, performans düşüklüğü gerekçesiyle işten atılan işçiler, Büyükşehir önünde açıklama yaptı. Hem Başkan Aziz Kocaoğlu’na hem de DİSK Genel-İş Sendikası'na tepki gösteren işçiler, işlerine geri dönene kadar eylem yapacakları mesajını verdi. Açıklamayı işçiler adına Mahir Kılıç yaptı. Kılıç; “Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu yaklaşık 5 aydır tek tek ve gruplar halinde 200 işçiyi uydurma gerekçelerle ve sudan sebeplerle işten atmakta. Bu insanları aileleri ile birlikte açlığa mahkum etmekte. Bu da işçi kıyımı ve emek hırsızlığıdır. Neredeyse 25 yıldır çalışan insanların verimsiz olduğunu keşfederek işten atan büyükşehir belediye bürokratları haksız, hukuksuz ve adaletsiz bir şekilde hareket ettiler” dedi.

DİSK NEDEN SESSİZ

İşten atılanlar arasında işveren hatasından kaynaklanan ve iş kazası geçirerek sakat kalan personelin de olduğunu savunan Mahir Kılıç, işten atılan işçilerin ortak noktalarının muvazaa davası açmaları olduğunu belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taşerona kadroyu konusunda yaptığı açıklamaları hatırlatan Kılıç; “Kılıçdaroğlu’nun aksine Aziz Kocaoğlu hukuk kararlarını uygulamak yerine, acımaz ve merhametsizce işçi kıyımına başvurması akıllara şüphe düşürmekte” ifadelerini kullandı. Kendilerinin DİSK Genel –İş Sendikası’na üye olduğunu ve her ay düzenli olarak aidatlarını verdiklerini kaydeden Mahir Kılıç, açıklamasının devamında sendikayı hedef aldı.

12 KASIM'DA BAŞLAYACAK

Sendikayı sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştiren Kılıç, şunları söyledi: “Bizler aidatlarımızı sendika ağaları sadece şatafatlı hayat sürsünler ve bizlerin sırtından geçinsinler diye ödüyormuşuz. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında imzalanan TİS’te, ‘İşçinin işten atılması disiplin kurulu kararı ile gerçekleşir’ maddesi bulunduğu halde disipline dahi gönderilmeden işten atılan arkadaşlarımız var. Ey DİSK Genel-İş Sendikası! Bu işçi kıyımına sessiz kalmanın nedeni nedir? İşçileri neyin sözünü alarak satıyorsunuz? Bunu kamuoyuna açıkla.” Kılıç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu talep ettiklerini açıklayarak, bazı işçilerin önümüzdeki Salı günü Ankara’ya gideceğini, kendisinin ise 12 Kasım’da Büyükşehir Belediyesi önünde süresiz olarak açlık grevine başlayacağını belirtti.