İzmir Gazeteciler Cemiyeti öncülüğünde oluşturulan İGC Meslek Platformu, gazetecilerin yaşadığı işsizlik sorununun çözümüne katkı amacıyla CV'lerin toplanacağı bir Kariyer Panosu oluşturdu.

İzmir'deki gazetecilerin yer aldığı farklı meslek örgütlerini bir araya getiren İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Meslek Platformu İGC merkezinde toplandı. Toplantıda İGC Başkanı Misket Dikmen, İGC Yönetim Kurulu üyeleri Dilek Gappi, Murat Attila, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şube Başkanı Murat Demircan, İzmir Yargı ve Güvenlik Muhabirleri Derneği Başkanı Mehmet İnmez, Konak Belediyesi Basın Danışmanı Fırat Soylu, EMD İzmir Yönetim Kurulu Üyesi Orkan İştar, İlkses Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Erdal Erek, Ege Telgraf Gazetesi'nden Serkan Aksüyek, Buğra Tokmakoğlu, oncuhaber.com Genel Yayın Yönetmeni Mevlüt Dağdeviren yer aldı.

HERKES KATILABİLECEK

Platform, basın sektöründe yaşanan istihdam sorununa çözüm hedefiyle başlattığı çalışmada yeni aşamaya geldi ve İGC bünyesinde “Kariyer Panosu” oluşturdu. Panoda, iş arayan gazetecilerin özgeçmişleri bir sistemde kayıt altına alınacak. Ayrıca muhabirden sayfa sekreterine, editörden grafik tasarımcıya kadar medya sektöründe çalışan tüm gazeteciler talepleri halinde Kariyer Panosu'na katılabilecek. Panoda, özgeçmişlerin yanında gazetecilerin, özel yetenekleri, bilgisayar-program bilgileri ve referansları yer alacak. Kariyer Panosu adı verilen sistemde yer alan CV’ler, İzmir’de meslek ile ilgili eleman arayan kurumlara da ışık tutacak. Kurumlar, İGC'ye başvurabilecek.

KURUMLARA ÖNERİ

İGC Başkanı Misket Dikmen basın sektöründe büyük bir işsizlik sorunu ile karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, İGC Meslek Platformu'nun işsiz gazeteciler ile iş arayan kurumları bir araya getirmek amacıyla hazırlandığını söyledi. Dikmen, “Eleman arayan kurumların bize başvurmaları halinde onlara istedikleri profildeki kişileri yönlendirebileceğiz” dedi. Emre DÖKER