İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne (İGC) 14 yıl başkan olarak hizmet veren, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Kurucu Genel Başkanı İsmail Sivri’nin adını yaşatmak ve gelecek nesillere taşımak amacıyla İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “İsmail Sivri 9. Çocuk Öyküleri Yarışması” sonuçlandı.

Ortaokul ve lise olmak üzere iki kategoride düzenlenen yarışmada 7 öğrenci yazdıkları öykülerle ödül almaya hak kazandı.
Ön değerlendirmesini İGC Başkanı Misket Dikmen, İGC Yönetim Kurulu üyeleri Gaye Karadağ ve Hatice Bülbül'ün yaptığı yarışmada Seçici Kurul, yazarlar Hidayet Karakuş, Mavisel Yener, Yunus Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ ve İGC üyeleri Ercan Doğu ve Ahmet Büyükçulhacı'dan oluştu.
Yarışmanın ilk yılından itibaren seçici kurullarda yer alan geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz yazar Muzaffer İzgü adına da bu yıl bir özel ödülün verilmesi kararlaştırıldı. Değerlendirme sonucunda dereceye girenler açıklandı.


Dereceye girenler


2018 İsmail Sivri 9. Çocuk Öyküleri Yarışması sonucu şöyle: Ortaokul öğrencilerinin katıldığı birinci kategoride Sev Okulları'ndan Lidya Altan “Baha” öyküsüyle birinci, Çiğli Şehit Samet Çakır Ortaokulu'ndan Irmak Dertsiz “Yamuk Üçgen” adlı öyküsüyle ikinci, Çiğli Şehit Samet Çakır Ortaokulu'ndan Almina Taner “Kasım Hüzünleri” adlı öyküsüyle üçüncü oldu. Muzaffer İzgü Özel Ödülü'nü İstek Okulları'ndan Arda Can Gümüş “Pamuk ve Pamuk Şeker Arasında” öyküsüyle almaya hak kazandı.
Lise öğrencilerinin katıldığı ikinci kategoride de MEV Koleji Özel Güzelbahçe Fen Lisesi'nden Ekin Karya Köse “Benim Gökyüzüm” adlı öyküsüyle birinci, Eşrefpaşa Anadolu Lisesi'nden Furkan Yılmaz “Yaşasın Hayat” adlı öyküsüyle ikinci, Karşıyaka Lisesi'nden Ezgi Asilsoy da “Suna'nın Ağacı” adlı öyküsüyle üçüncü oldu.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen İsmail Sivri 9. Çocuk Öyküleri Yarışması’nda birinciler diz üstü bilgisayar, ikinci ve üçüncüler tablet bilgisayar, Muzaffer İzgü Özel Ödülü de dijital fotoğraf makinesiyle ödüllendirilecek.
Ödül töreni İGC yönetimi, jüri üyeleri, İsmail Sivri'nin ailesi, dereceye giren öğrenciler ve öğretmenlerinin katılımıyla 9 Haziran 2018, Cumartesi günü saat 11.00’de İzmir Gazeteciler Cemiyeti Karataş Basın Lokali’nde gerçekleştirilecek.