Her 6 dakikada bir iş kazasının, her 6 saatte ise iş cinayeti sonucu bir emekçinin öldüğü Türkiye'de bu kez de İzmir Aliağa'daki TÜPRAŞ Rafinerisi'nde patlama oldu, 4 bakım işçisi hayatını yitirdi.Başlatılan soruşturma kapsamında 7 kişi gözaltına alındı.

GAZ SIKIŞMASI SONUCU

İzmir Aliağa'da TÜPRAŞ'a ait rafineride depolama alanındaki nafta tankında gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Bir yıldır bakım çalışmalarını sürdüren şirketin 4 çalışanı meydana gelen patlamada yaşamını yitirdi, 2 kişi de ağır yaralandı. Patlama ihbarı üzerine tesisteki itfaiye ekipleri alarm durumuna geçirilirken, ambulanslar sevk edildi.

ÜRETİM DEVAM EDİYOR

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi’ndeki 10 bin metreküplük nafta tankının, 1.5 yıldır bakımda olduğunu, son kontrollerinin yapılıp, üretime dahil edilmesi planlanırken patlamanın yaşandığını kaydederek şöyle konuştu: “Adli bir vaka. Gerek polis, gerekse savcılık soruşturma başlattı. Üretim devam ediyor.”

Soruşturma kapsamında 7 gözaltı

Tüpraş Rafinerisi'nde bakım sırasında nafta tankında meydana gelen patlamada 4 işçinin yaşamını yitirmesi, 2 kişinin de yaralanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında iş güvenliği uzmanlarının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Avrupa'da birinciyiz

İstatistiklere göre Türkiye’de her altı dakikada bir iş kazası, her altı saatte de kazalarında bir işçi yaşamını yitiriyor. Her 2.5 saatte bir işçi de iş göremez hale geliyor. İş kazaları istatistiklerinde Avrupa'da ilk, dünyada ise üçüncü sıradayız. Araştırmalar, iş kazalarının yüzde 50’sinin kolaylıkla önlenebilecek kazalar olduğunu, yüzde 48’inin sistemli çalışma ile önlenebileceğini gösteriyor.

http://ajans.dha.com.tr/images/videos/2017_10/2017_10_12/1721292/izmir-tupras_taki_patlamanin_ardindan_7_gozalti.mp4