Yönetim Kurulu’nun davetiyle oluşturulan komisyon, ilk toplantısını yaptı. Toplantıda komisyon başkanı ve yazım kurulu seçilirken, tüzük değişikliği için yol haritası belirlendi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, amaçlarının gelecek nesillere bırakılmak üzere, günün koşullarına uygun ve mesleğin ihtiyaçlarına yanıt verebilecek yeni bir tüzük hazırlamak olduğunu vurguladı.

Gappi “Bugüne kadar tüzük ile ilgili düşüncelerini dile getiren üyelerimizin arasından Tüzük Komisyonu oluşturduk Günün koşullarına uygun, daha çağdaş bir tüzük metni hazırlayarak,

‘Tüzük Genel Kurulu’nda üyelerimizin onayına sunacağız. Tüm meslektaşlarımızdan konuyla ilgili önerilerini bekliyoruz” diye konuştu.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Karataş’taki merkezinde düzenlenen toplantıya İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Onursal Başkanı ve CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel ile önceki dönemin İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen de katıldı.

Mesleğin çeşitli alanlarını temsilen 15 gazetecinin yer aldığı komisyonun Başkanlığına oy birliğiyle duayen gazeteci Öcal Uluç getirildi. Başkan Yardımcılıklarına gazeteci Levent Bimen ve gazeteci Can Özlü’nün seçildiği komisyon toplantısında ayrıca 5 kişiden oluşan yazım kurulu da belirlendi.

 Tüzükle ilgili görüş ve önerilerin paylaşıldığı komisyonda, bundan sonraki toplantılarda nasıl bir yol izleneceği karara bağlandı.

15 gazetecinin yer aldığı Tüzük Komisyonu şu isimlerden oluşuyor:

Öcal Uluç (Komisyon Başkanı), Levent Bimen (Başkan Yardımcısı), Can Özlü (Başkan Yardımcısı), Dilek Gappi, Atila Sertel, Misket Dikmen, Çetin Gürel, Mehlika Gökmen, Murat Attila, Mustafa Yılmaz, Murat Demircan, Mevlüt Dağdeviren, Bahadır Onaran, Barış Özdil ve Meltem Seyis.