Haber/Gökçe ADAR 
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından meslekte 25 yılını ve İGC üyeliğinin 15 yılını dolduran toplam 176 gazeteciye “Cemiyet Şeref Divanı Üyeliği Beratı” düzenlenen törenle verildi. Tören, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin geçtiğimiz aylarda faaliyete açtığı Uluslararası Basın Merkezi'nde düzenlendi. Töreninin ardından, İGC'ye üye olan 75 gazeteciye de rozetleri takıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, İGC tarihinin en ağır sürecini yaşadığını ifade ederek, “Tahayyül sınırlarını zorlayan bir tablo ile karşı karşıya kaldık. Deprem nedeniyle bir günde Cemiyetimizin neredeyse tek gelir kaynağı olan kira gelirleri yok oldu.  Ama biz  derin bir nefes aldık ve büyük bir mücadele başladı.  Cemiyet yönetiminde bir fark yaratacağımızı söylemiştik ve sözümüzü tuttuk” dedi. 

YEREL GAZETELER İÇİN MÜCADELE 
Yerel gazeteler için başlattıkları mücadeleden de bahseden Gappi, “Göreve gelir gelmez gerçekleştirdiğimiz çalışmalardan biri ‘Nefes Alamıyoruz’ mücadelesi oldu. Zor durumda olan basınımızın belini bükecek tasarruf önlemlerine karşı sesimizi yükselttik, meydanlara çıktık. Yine aynı dönemde yerel gazetelerimizin yaşadığı sıkıntılar bir dönem had safhaya ulaşmıştı. Aynı süre içinde sorunları izlemeyi değil çözüm bulmayı hedefleyerek, yaşadığımız sıkıntıları aktarmak için yerel gazete temsilcileri ile birlikte İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan randevu aldık ve kendisiyle görüşerek yaşanan yangını aktardık. Mücadelemiz sonunda yüzde 70’leri aşan yüksek bir artış oranı sağlandı” diye konuştu. 

'HAKKIMIZI SAVUNACAĞIZ'
Yeni basın kanunu için yeni bir mücadele daha başlattıklarını aktaran Gappi, “Yasa teklifinin içerisinde kabul edilemez maddeler vardı. Yeni sansür mekanizmaları oluşturuluyor, bağımsız habercilik tehdit ediliyordu. Ankara’da TBMM’deki partilerin grup başkan vekilleriyle görüşüldü, yasa tasarısının ertelenmesini sağlayan mücadelede etkin rol üstlenildi. Ve bize boşuna diretiyorsunuz bu yasa geçecek denmesine rağmen adı dezenformasyon içeriği 'Sansür' olan bu yasa Ekim ayına ertelendi. Ancak, açık açık ağır bedeller ödetme çabası içerisindeler.  Akıl donduran gerekçelerle üzerimize geliyorlar. Ceza üzerine ceza yazılıyor. Tebligat üzerine tebligat. Hukuk mücadelesi başlattık. Sonuna kadar haklarımızı savunacağız” ifadelerini kullandı.




Gappi: Hasan Tahsin'in cemiyeti 
Özgür gazetecilik için dimdik ayakta durmaya devam edeceklerini söyleyen Gappi, şunları söyledi: “Güçlü bir cemiyet, saygı duyulan bir basın algısı ve gerçek meslektaşlarımızın önlerini açacak donanım, hak ve  adaletin peşindeyiz. Sloganlarla, umutlarla oynayarak değil, her sözün, her vaadin içini doldurarak meslektaşlarımız için özgür habercilik için mesleğimizin itibarı için dimdik ayakta durmaya kararlıyız. Asla unutmasınlar, burası Hasan Tahsin’in Cemiyeti.”