İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yaplan açıklamada, “Meslektaşlarımızın arkasında değil tam da yanındayız.” denilerek Kenan Yeşil'e destek mesajı verildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

Yeni Bakış muhabiri Kenan Yeşil'in, Hilton Oteli'nde gazetecilik görevini yaparken kendini bilmez 'sorumsuz yetkililer' tarafından karşılaştığı yakışıksız uygulama asla kabul edilemez.

Kendisini “Hilton Oteli Güvenlik Müdürü” olarak tanıtan şahıs bilmelidir ki, gazeteci de bir kamu görevlisidir. Halkın bilgi ve haber alma hakkı için kamu adına görev yapar. Görevini yapmaya çalışan bir meslektaşımıza 'terörist' muamelesi yapmak kimsenin haddi değildir.

Deprem yaralarının el birliği ile sarılmaya çalışıldığı, yerel basının her türlü olumsuzluğa rağmen görevini başarıyla yerine getirdiği, tüm kurum, kuruluş ve vatandaşların tek yürek olduğu bir dönemde “kraldan çok kralcı” kesilen, kendisine olmayan yetkileri vehmeden kifayetsiz insanlarla uğraşmak kaderimiz olmamalı.

Meslektaşımıza yapılan bu kötü muameleyi şiddetle kınıyor, bahsi geçen kurum yetkililerinin “kendini bilmez ve haddini aşan” görevli hakkında hakkettiği işlemi başlatacağına inanmak istiyoruz.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak meslektaşlarımızın arkasında değil tam da yanındayız.

Bu vesileyle bir kez daha hatırlatıyoruz, gazeteci kamu adına görev yapar.

Kimsenin bizleri itip kakmasına izin vermeyeceğiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti