Salgın tedbirleri kapsamında ikinci oturumu seçim gündemiyle yapılacak İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Olağan Genel Kurulu öncesi, Mustafa Yılmaz ve bir grup gazeteci, 'Özgür İGC Grubu' adıyla yeni dönem için adaylıklarını açıkladı. Başkan Adayı Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada tüm dünyanın içinden geçmekte olduğu siyasi, ekonomik ve teknolojik tablonun gazeteciliğin geleceğini tartışılır kıldığını, bu ortamda meslektaş dayanışmasının geçmişe göre çok daha önemli olduğuna işaret etti.

'Herkese açık olacak'

Üyelerin destek vermesi halinde yeni dönemde atmayı planladıkları en önemli adımın İzmir Gazeteciler Meclisi'ni İGC'ye kazandırmak olacağını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: “Öngördüğümüz yeni anlayışta yönetim kurulu, daha çok icracı bir yapıya bürünecek. Fikirsel altyapı ve ana rota, İzmir Gazeteciler Meclisi'nce verilecek. Meclis, isteyen tüm üyelerimizin katılımıyla ve üyelerinin belirleyeceği periyotlarla toplanacak. Ayrıca çeşitli nedenlerle İGC’ye katılamamış genç gazeteci arkadaşlar da danışma meclisi niteliğindeki bu yapıda temsil olanağı bulacak. İGC Yönetim Kurulu, proje ve hizmetlerini İzmir Gazeteciler Meclisi'nin kararları doğrultusunda oluşturacak. Böylece İzmir’de gazetecilik yapan ya da yapmış olan herkesin karar mekanizmasına olabildiğince fazla oranda katılması sağlanacak.”

İşsiz gazetecilere destek

Son yıllarda sektörde yaşanan sorunların üzerine salgın koşullarının da eklenmesiyle ekonomik ve sosyal açıdan zor duruma düşen üyelerin sayısının arttığını anımsatan Yılmaz, bu nedenle yeni dönemde 9 Eylül Gazetesi'nin yıllık karının en az yüzde 20'sinin üyelere sosyal yardım olarak aktarılmasının da öngörüldüğünü bildirdi. İGC Başkan Adayı Mustafa Yılmaz, yayımladıkları 26 maddelik bildiride gazetecilerin sorunlarının çözümüne yönelik Uluslararası İzmir Basın Merkezi projesinden Gazetecilik Çalıştayı organizasyonuna AB projelerinden toplu konut projelerine uzanan geniş bir yelpazede atmayı planladıkları adımları anlattıklarını da kaydetti. AA