Öncelikli işsiz, serbest gazeteciler olmak üzere, aktif çalışan gazetecilerin ve iletişim fakültesi öğrencilerinin de katılabildiği eğitimler, sektörde bilgi ve dayanışmayı artırıyor.

‘AB Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi’ kapsamında, İzmir Gazeteciler Cemiyeti(İGC) ve Türkiye Gazeteciler Sendikası(TGS) tarafından uygulanan program eğitim programlarıyla, gazetecilere ücretsiz eğitim imkanı sunuyor. Türkiye Gazeteciler Sendikası tarafından aylık olarak programlanan eğitimler, İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 12 hafta süren dönemler halinde programlanıyor. İGC Basın Akademisi Mart-Haziran 2021 dönemi online eğitimlerine Türkiye’nin her yerinden katılımcılar başvuruda bulundu.

Öncelikli işsiz, serbest gazeteciler olmak üzere, aktif çalışan gazeteciler ve iletişim fakültesi öğrencilerini de kucaklayan eğitim programında, gazetecilerin ücretsiz olarak dijitalleşen sektörde yeni medya araçlarını etkin kullanımı hedefleniyor. Sektöre yeni giren ve sektörde uzun yıllardır aktif çalışan gazetecilerin bir araya geldiği eğitim platformunda, meslektaşlar arasında bir dayanışma da sağlanıyor. 4 ana başlıkta yapılan eğitimler akademisyen ve alanında uzman yeni medya iletişimi uzmanları tarafından veriliyor.

Sosyal Medya ve Dijital Uygulamalar eğitimi İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlisi Hakan Tuncel, Dijital Pazarlama dersini Gökhan Çakır, Görsel ve İşitsel Medyada Yeni Teknolojiler ve Kullanımı dersini İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlisi Dr.Alper Gedik veriyor. İngilizce eğitim programı ise iki ayrı seviyede, başlangıç ve orta seviyede planlandı. Pazartesi günleri Luke James Kelly orta düzeyde İngilizce eğitimi ile konuşma ve yeni kelime öğrenme pratiklerini güçlendirirken, Cuma akşamları Ahmet Veli Olgundeniz tarafından başlangıç seviyesinde olan gazetecilere eğitim veriliyor. Hafta içi her gün saat 18.30-20.30’da online platform zoom üzerinden yapılan eğitimler, 4 Haziran’a kadar devam edecek.