İzmir Büyükşehir Belediyesi, ana binalarda çalışan memurlar için yemekhane açtı. Bu adımla birlikte yemekhane yardımından 2 bin 500 kişi faydalanmaya başladı. Sendika, 3 bin 500 kişiye de yemek verilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Haber / Umut KARAKOYUN

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yetkili olan Tüm Yere-Sen 1 No’lu Şube, uzun ve zorlu bir mücadelenin ardından yemek yardımında kısmen ilerleme sağladı. Geçtiğimiz aylarda Eshot, İtfaiye Daire Başkanlığı ve Eşrefpaşa Hastanesi’nin ardından dün de İZSU ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ana binalarında çalışan memurlar, yemek hakkını elde etti. Yapılan ihalenin ardından Konak’ta bulunan Etçiler Pasajı’nın üstünü yemekhane olarak düzenleyen belediye, burada personeline 4 çeşit yemeği 1 lira 68 kuruş ile 5,5 lira arasında değişen ücretlerle vermeye başladı. Bu uygulama ile birlikte, Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarında çalışan 6 bin memurdan 2 bin 500’ü, yemek yiyebilecek. Ancak özellikle kırsal kesimde çalışan 3 bin 500 memur, bu haktan henüz faydalanamıyor. Tüm Yerel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Bilal Altıner, tüm memurların bu haktan faydalanabilmesi için görüşmeleri sürdüreceklerini açıkladı. Yapılan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmesinde yemek yardımı maddesi olduğu halde bu haklarını gecikmeli olarak elde ettiklerini vurgulayan Bilal Altıner, her şeye rağmen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile bürokratlara teşekkür etti.



HAFIZAMIZA YAZDIK

Sendika olarak verdikleri mücadelenin sonuca ulaşmaya başladığını kaydeden Bilal Altıner, emekçilerin yüzlerinin gülmesinin kendilerini onurlandığını ifade etti. Altıner; “Aziz Kocaoğlu olmak üzere, yemekhane çalışmalarını sürekli takip eden, taşın altına elini koyan bürokratlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ancak bu mücadelemizi görmezden gelen bazı bürokratları da hafızamıza yazdık. Sevincimiz buruk bir sevinçtir” dedi. Bütünşehir yasasından sonra İzmir’in her noktasında geceli gündüzlü hizmet eden her emekçinin yemek hakkının verilmesi gerektiğini söyleyen Bilal Altıner, yemekhane çalışması ve merkezde verilen yemeği olumlu olarak karşıladıklarını ve devam etmesini istediklerini belirtti. Ancak 2 bin 500 kişinin bu haktan yararlanıp 3 bin 500 kişinin ise yararlanmamasının doğru olmadığına değinen Altıner, şunları söyledi: “Yemeğin bütünşehir yasasından dolayı kentin her noktasına ulaştırılmasındaki zorluğun farkındayız. Yemek verilemeyen yerde yemek kartı uygulaması devreye sokulmalı.Emek veriyorsam yemek istiyorum diyoruz ve en kısa zamanda tüm belediye emekçilerinin yemek hakkına kavuşturulması gerektiğini belirtiyoruz.” Açıklamaya Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Hakan Kıran da katıldı.

Toplu taşıma kartı da istiyoruz

Tüm Yerel-Sen’in istediği bir diğer hak ise toplu taşıma kartı. Altıner, iktidar ile Memur-Sen arasında imzalanan TİS’i hatırlatarak; “Bu TİS’te toplu taşıma kartı maddesi de var.
Büyüksehir Belediyesi ile TİS görüşmeleri sürerken, belediye bürokratları bu konuda bizlerden yasal bir zemin istenmişti. Hükümet ile memur sendikası arasında imzalanan TİS ile yasal zemin oluştu. En kısa zamanda bu konuda adım atılmasını ve toplu taşıma kartlarının emekçilere dağıtılmasını talep ediyoruz” dedi.