Londra’nın ünlü restoran zincirleri Sofra’nın sahibi Hüseyin Özer; imkansızlıklar ve zor hayat koşullarını yenerek, nasıl zirve basamaklarını tırmandığını, tüm samimiyeti ve alçakgönüllülüğüyle üniversiteli gençlerle paylaştı. Tokat’ın küçük bir köyünden Londra’ya uzanan hikayesi gençler için ilham ve motivasyon kaynağı oldu.

Dürüstlük ve çalışmak

Başarılı olmanın tek yolunun dürüst olmak ve çok çalışmak olduğunu vurgulayan Özer, “Hedefim hiçbir zaman çok zengin olmak değil, iyi ve dürüst bir insan olmak oldu. Şimdi elimde olan her şeyimi buna borçluyum” dedi. Eğitim’in önemine de değinen Özer, “Ben, imkânsızlıklardan dolayı okula gidemedim. Keşke gidebilseydim. Ama kendimi geliştirmekten asla vazgeçmedim. Dil öğrendim, sanattan hiç kopmadım. Sizlere tavsiyem okulunuzun kıymetini bilin ve kendinizi her yönden geliştirin” diye konuştu.

İzmir Ekonomi Rotaract Kulübü Başkanı Ege Özdemir, çok keyifli geçen ve gençlere farklı bakış açıları yaratan bu etkinlik sonunda, ”Başarı Hikayem” adı altında, Hüseyin Özer’e Meslek Yüksek Ödülü’nü takdim etti.