HSK Genel Kurulu Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile iltisak ve irtibatı saptanan 9 hakim ve savcının meslekten çıkarılmasına, 4 hakim ve savcının uzaklaştırılmasına karar verdi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), FETÖ ile irtibatı ve iltisakı tespit edilen hakim ve savcıların durumunu görüştü.

Genel Kurul'da yapılan değerlendirmelerde, çözümlenen ByLock içerikleri, savcılık soruşturmalarında elde edilen sonuçlar, örgütün gizli sorumlularına ait operasyonel hatlarla iletişim, ankesörlü örgütsel ardışık arama, HSK müfettişlerinin tespitleri ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların anlatımları dikkate alındı.

9 hakim ve savcı savunmalarının ardından Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hükümleri gereği meslekten çıkarıldı. 

4 hakim ve savcıya uzaklaştırma

Haklarındaki delillere göre savunmaları istenen 4 hakim ve savcının ise 2802 sayılı yasa uyarınca haklarında kesin karar verilinceye kadar meslekten uzaklaştırılmaları kararlaştırıldı.

22 hakim ve savcının ihraç kararları kesinleştirilmişti

Daha önceki Genel Kurulda, KHK hükümleri gereği meslekten çıkarılan hakim ve savcılarla ilgili yeniden inceleme talepleri sonuçlandırılmış, 22 hakim ve savcının talebi reddedilerek ihraç kararları kesinleştirilmişti.

Yeni ihraç edilen 9 kişi ve yeniden inceleme talebi reddedilen 22 hakim ve savcı ile ilgili karar, yasa gereği yayımlanmak üzere Resmi Gazete'ye gönderildi.