Hayvan Hakları Federasyonu'nun (HAYTAP) İzmir gönüllüleri çocuklara hayvan sevgisi ve çevre bilinci kazandırma eğitimlerine yazın da hız kesmiyor. İzmir Haytap Eğitim kadrosu; okulların yanı sıra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ve Balçova Belediyesi ile de işbirliğine başladı.

HAYTAP temsilcilerinden Meral Örüç, “İzmir Haytap Egitim kadrosu olarak hedefimiz tum çocuklarımızın kalbine dokunmak. Sabırla sevgiyle... Her eğitimde daha güzele, daha iyiye, daha çok çocuğumuza ulaşmak. Ve tabii ki bizlerin de çocuklarımızdan öğrendiğimiz çok şeyimiz var” dedi. Ekip hafta içinde Balçova Belediyesi yaz okulu öğrencileri ile buluştu. Eğitim seminerinin yanı sıra öğrenciler, Veteriner İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülerek hayvanları sevdi ve mahallerindeki canların beslenmesine başlangıç olarak minik paketler halinde mama dağıtıldı.


BELEDİYE İLE ETKİNLİK


Örüç, tüm eğitimlerin sonunda 14 Ağustos'ta akşamı bir etkinlik düzenleneceğini, etkinlikte HAYTAP ve Balçova Belediyesi'nin çocuklar için hazırladığı, içinde bloknot, kalem anahtarlık ile ponpon kitabı ve canlar ile ilgili broşür verileceğini bildirdi. Aynı zamanda verilen bu eğitim sonunda çocukların hayvanlarla ilgili yaptıkları resimler ve yazdıkları kompozisyonlar da sergilenecek. HAYTAP bir diğer eğitimi ise ÇYDD ile gerçekleştirdi. Uzundere Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde “HAYTAP Sokak Hayvanları ile Yaşam ve Hayvan Sevgisi Eğitimi” düzenlendi. Örüç, “Eğitime katılım muhteşemdi. Çocuklarımız son derece bilinçli ve hayvanlara yapılan eziyetlere çok üzülüyorlar. Bunda en buyuk katkı 3 yıldır sıcak soğuk demeden kendilerini oraya adayan ÇYDD eğitmenlerinin; onun için kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.