Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber-Sen) PTT Genel Müdürlüğünün personele yönelik uygulamalarına İzmir Posta İşletim Merkezi (PİM) binası girişlerinde düzenlediği basın açıklaması ile tepki gösterdi. Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamayı okuyan KESK Haber Sen 6 Nolu Şube Yürütme Kurulu Başkanı Ayhan Zengin, PTT çalışanlarının pandemi döneminde gösterdiği fedakarlığa vurgu yapılarak;

“PTT emekçileri, Covid-19 pandemisi sürecinde kamu çalışanlarına yönelik tedbir alınması amacıyla çıkarılan Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri kapsamına alınmamalarına rağmen haftanın yedi günü gece geç saatlere kadar çalışarak milyonlarca yurttaşa hizmet üretmişlerdir. Ancak bu çalışmanın ve emeğin karşılığında ödüllendirilmesi gereken PTT emekçileri sürgün edilmiştir” ifadesine yer verdi.

Pandemi sürecinin en başında sendika olarak resmi yazı ile PTT Genel Müdürlüğünü bilgilendirdiklerini ve pandemi nedeniyle ortaya çıkabilecek tehlikeler hakkında uyarılarda bulunduklarını belirten Haber-Sen, “Ancak Genel Müdürlük uyarılarımızı dikkate almamış ve gerekli adımları atmamıştır. Bunun üzerine, örgütlü olduğumuz tüm illerde ve işyerlerinde yaptığımız basın açıklamaları ve eylemler sonrasında, kısmi olarak koruyucu ekipmanlar sağlanabilmiştir. Ancak bu gecikmeli ve kısmi tedbirler yeterli olmamış gerek PTT çalışanlarının ve gerekse de yurttaşların sağlığı tehlikeye atılmıştır.

Anayasal koruma altında olan sendikal mücadele hakkımız çerçevesinde yaptığımız basın açıklamaları ve PTT emekçilerinin düzeltilmeyen olumsuz çalışma koşullarına ilişkin gerçekleştirdiğimiz sosyal medya etkinliği sonrasında üyelerimiz sürgün edilmişlerdir. Bir soruşturma ihtimali bile gündeme getirilmemiş, böylece savunma haklarını kullanmalarının önüne geçilen üyelerimiz iki kere mağdur edilmişlerdir” açıklamasında bulundu.

SÜRGÜNLERİ DURDURUN!

Tüm toplumun sağlığını tehdit eden pandemi sürecinde, büyük bir özveri ve sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam eden, hizmet üreten çalışanların ve diğer PTT emekçilerinin haklı taleplerini karşılamanın PTT Genel Müdürlüğünün sorumluluğu olduğu da belirtilerek, “Tekrar altını kalın bir biçimde çizerek söylüyoruz; bu asla kubul edilemez. Şube yöneticilerimizin ve üyelerimizin sürgünlerinin durdurulmasını ve yeniden eski görev yerlerine dönmelerini talep ediyoruz” denildi.