Bakımevi şartları ile ilgili sosyal medyaya yansıyan eleştiriler üzerine HAYTAP heyeti Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’yi ziyaret ederek çözüm yollarını konuştu.

İzmir’in Güzelbahçe ilçesinde özellikle bakımevinin şartları ve kısırlaştırma için hayvanların yakalanması konusunda yaşanan bazı sıkıntılar sosyal medyaya yansımış; hayvanseverlerin eleştirilerine neden olmuştu. Yaşanan sorunların çözümü için Hayvan Hakları Federasyonu - HAYTAP İzmir heyeti, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ile bir araya geldi. HAYTAP İzmir Temsilcileri Esin Önder, Meral Örüç ve Şule Baylan ile hayvansever Reyhan Tomaç Sönmez’in yer aldığı toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Meleknur Kenti, Veteriner Hekim Güzeli Altürk Öcek de eşlik etti.

TALEPLER SIRALANDI


Güzelbahçe Belediyesi Spor Kulübü'nde gerçekleşen toplantıda, STK temsilcileri eksiklikleri ve yapılması gerekenleri aktardı. Toplantı ile ilgili bilgi veren Esin Önder, bakımevinde fiziki koşulların yetersiz kaldığını, yakalama elemanının ise tek kişi olduğu için olması gerektiği şekilde çalışamadığını belirterek, “Başkanımızdan eksiklerin giderilmesi konusunda destek istedik. Bakımevinde kedilerin konulduğu padoklar paslanmış durumda. Biz HAYTAP olarak Güzelbahçe Bakımevi’ne paslanmaz çelik kafesler koymuştuk ancak yeterli gelmedi. Kedi sayısı artınca eski padoklar da kullanılıyor. Onların elden geçmesi ve boyanması şart. Kan sayım cihazı alınması gerekiyor. Ayrıca kısırlaştırma veya tedavi amaçlı hayvanların yakalanması konusunda sıkıntılar var. Hem hayvan aracı şoförlüğünü hem de yakalama işini tek kişi üstleniyor. Mutlaka yakalama için, bu işi bilen bir kişinin alınması gerek. Ayrıca bir veteriner hekime daha ihtiyaç var. Başkanımız bizleri dinleyerek, eksikliklerin giderilmesi için söz verdi” dedi.