Uşak'ta ilk kez düzenlenen Gurbetçi Festivali'nin 3'üncü gününde Uşaklı sanatçılar Barış Yalçın, Naim Akbaş ve Grup Metronom sahneye çıktı. Altan Show ile çocuklar eğlenirken, yarışmaların ve gösterilerin gerçekleştirildiği sahnede Dj Hakan Işık'ın performansı da yer aldı. Yeşil Karaağaç'ta lazer ışık gösterisi yapıldı. 'Ankaralı Ayşe' olarak bilinen Ayşe Dinçer müzikseverlerle bir araya geldi. Samimi tavırlarıyla dikkat çeken Dinçer sahneden inip, seyircilerin arasına karıştı. Konserin ardından Uşak'a ait tarhana, helva ve minyatür dokuma tezgahı hediye edilen Ayşe Dinçer, “Bu tarhana kahvaltıda öyle güzel oluyor ki inanamazsınız. Çok teşekkür ederim" dedi.


Dinçer, sahnede Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'a ve Uşaklılara hitap ederek, “Başkanım ben yıllardır Uşak'a gelir giderim. Uşak gerçekten tüm çehresi değişen illerimizden bir tanesi oldu. Uşak, Türkiye'deki hızlı gelişen 4-5 şehirden bir tanesi. Şehrin çehresi değişebiliyor, güzelleşebiliyor ama bir şey değişmiyor: Uşak'ın yiğitliği, mertliği, insanlığı, alçakgönüllülüğü ve insan sevgisi" dedi.


Öte yandan, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın Dinçer'in festivale neşe kattığını vurgulayarak, “Bir taraftan yıllardır atıl durumda bulunan Yeşil Karaağaç bölgesine kazandırılan mesire alanı için diğer taraftan gurbetteki hemşerilerimizle Uşak'ta yaşayan vatandaşlarımızı bir araya getirdiğimiz ve yaz akşamını keyifle geçirdiğimiz için oldukça mutluyuz. Bunu da sizler çok coşkulu bir hale getirdiniz, bunun için gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Uşak'ta yeniden sizleri görmek isteriz" ifadelerini kullandı.(DHA)